DRŽAVA PREPOZNALA ŽELJU ČAČKA ZA RAZVOJEM, MNOGI PROJEKTI SAD SU I NACIONALNI! Todorović: Moderan zdravstveni centar u Ljubiću!
Foto: 321 Srbija, Printscreen, RINA

Vidikovac na kablaru, savremene saobraćajnice, Nove Fabrike, vrtići...

DRŽAVA PREPOZNALA ŽELJU ČAČKA ZA RAZVOJEM, MNOGI PROJEKTI SAD SU I NACIONALNI! Todorović: Moderan zdravstveni centar u Ljubiću!

Društvo -

Vidikovac na Kablaru biće na ponos Čačku, ali i celoj Srbiji, a nova pešačka zona koja će uskoro krasiti centar biće ujedno i jedan od simbola napretka grada koji već danas parira mnogim evropskim.

I sve u skladu s planom "Skok u budućnost - Srbija 2027", koji je nedavno predstavio predsednik Aleksandar Vučić, kaže gradonačelnik Milun Todorović. On je sa svojim timom posvećen realizaciji zacrtanih ciljeva zarad poboljšanja životnog standarda sugrađana i završetka infrastrukturnih projekata.

Država je prepoznala Todorovićeve napore, pa su brojni planovi na nivou grada Čačka sada postali od nacionalnog interesa.

premijerka, ministri i gradonačelnik na mestu budućeg Vidikovca na kablaru
premijerka, ministri i gradonačelnik na mestu budućeg Vidikovca na kablarufoto: RINA

Vidikovac na Kablaru je jedan od budućih turističkih bisera Srbije, pa se, i pored brojnih pokušaja opstrukcije izgradnje, završetak radova očekuje u predviđenom roku.

Premijerka Ana Brnabić, te ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovali su postavljanju kamena-temeljca i pružili gradonačelniku podršku u nameri da doprinese razvoju tog dela Srbije.

Otvaraju se nove fabrike, radna mesta, moderne gradske saobraćajnice, krak auto-puta "Miloš Veliki" će se odatle pružati ka Požegi, a do Čačka stiže i Moravski koridor...

Gradonačelnik Todorović i ministarka Đukić Dejanović
Gradonačelnik Todorović i ministarka Đukić Dejanović foto: 321 Srbija

Posebna briga se vodi o deci, pa osim igrališta, sve više je obdaništa, što u gradskim, što u prigradskim naseljima. Nedavno je postavljanju kamena-temeljca za izgradnju vrtića u selu Zablaće prisustvovala i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Predsednik Srbije s gradonačelnikom

Izgradili kuću za nepokretnu Slobodanku i sina

Predsednik Vučić je podržao Todorovićevu molbu da se Pajovićima izgradi kuća
Predsednik Vučić je podržao Todorovićevu molbu da se Pajovićima izgradi kućafoto: 321 Srbija

Kabinetu gradonačelnika često se obraćaju i najugroženiji građani, a nakon što je Todorović obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića o situaciji nepokretne Slobodanke Pajović i njenog sina, porodici je u kratkom roku izgrađena kuća i trajno je rešeno njihovo stambeno pitanje. Nemali je broj onih kojima su u najkraćem roku rešeni egzistencijalni problemi.

Ipak, jedan od najznačajnijih projekata na kojima trenutno radi lokalna samouprava jeste zdravstvena stanica u Ljubiću.

Zdravstveni centar u Ljubiću se privodi kraju
Zdravstveni centar u Ljubiću se privodi krajufoto: 321 Srbija

- Radovi su uveliko u završnoj fazi i ulažemo maksimalne napore da što pre otvorimo ovaj zdravstveni centar - istakao je Todorović.

Todorović u obilasku radova
Todorović u obilasku radovafoto: 321 Srbija

Posle "Forverka" i "Vilanda" u industrijskoj zoni grada, nedaleko od mesta gde će biti izgrađena petlja za Moravski koridor, gradi se još jedna fabrika, koja donosi i nova radna mesta, a grad će uskoro krasiti i novi ritejl park, prvi ovog tipa u ovom delu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track