MOJI PRIJATELJI U SRBIJI BILI SU U ŠOKU KADA SU SAZNALI ZA OVU RUSKU TRADICIJU: Ruskinja ispričala šta Rusi rade kad odu u goste!
Foto: Tik Tok Printscreen

kulturološke razlike

MOJI PRIJATELJI U SRBIJI BILI SU U ŠOKU KADA SU SAZNALI ZA OVU RUSKU TRADICIJU: Ruskinja ispričala šta Rusi rade kad odu u goste!

Društvo -

Ruskinja Aljona koja živi u Srbiji i uči srpski jezik ispričala je na Tik Toku o ruskoj tradiciji ispijanja čaja i jedenja slatkiša, koja, kako kaže, šokira mnoge Srbe.

- Moji prijatelji u Srbiji bili su u šoku kada su saznali za ovu rusku tradiciju. Većina Rusa to radi svaki put kada ode u goste. Šta je to? Kupimo nešto slatko - torte ili bombone i ponesemo ih u goste. A tamo uvijek pijemo čaj i pijemo ga sa slatkim. Interesantno je da čak i kada je žurka sa alkoholom, na kraju uvek pijemo čaj sa slatkim. I ja obožavam ovaj trenutak - priča ona.

@aljona.strankinja

Znam da vam ovo zvuči čudno. Ali nadam se da je video koristan ☕️ Prijatno čajepitije 😁

♬ оригинальный звук - aljona.strankinja

Dodaje da se čaj pije sa slatkišima čak i u školi na kraju semestra, te, s obzirom da Rusi toliko poštuju ovu tradiciju, ima jedan savet:

- Svi učenici i nastavnici piju čaj i obično donesu nešto slatko. Pa, ako Rusi dođu kod vas i ponesu nešto slatko, ne čudite se. I, ako idete u goste kod Rusa, možete da kupite nešto slatko, jer ćete sigurno piti čaj na kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track