PREMINUO NEBOJŠA MALJKOVIĆ U 69. GODINI: Bio je veliki patriota, doktor pravnih nauka, političar i finasijski ekspert
Foto: Privatna Arhiva

Sahrana 13. maja na Topčiderskom groblju

PREMINUO NEBOJŠA MALJKOVIĆ U 69. GODINI: Bio je veliki patriota, doktor pravnih nauka, političar i finasijski ekspert

Društvo -

Nebojša Maljković, doktor pravnih nauka, preminuo je u 69 godini. Svoju bogatu karijeru započeo kao docent na Fakultetu političkih nauka, potom je radio u tadašnjem regionalnom gigantu Putnik, bio je potpredsednik Vlade Radomana Božovića, a poslovni put nastavlja u finansijskom sektoru u kom razvija Univerzal banku.

Drugi deo politčke karijere obeležila je funkcija Saveznog ministra za koordinaciju, aktivnosti i saradnju sa finansijkim organizacijama u Vladi premijera Radoja Kontića do marta 1998. godine kada preuzima poziciju predsednika UO Dunav osiguranja. Nakon 2000. godine posvećuje se privatnom poslu.

Maljković je važio za velikog patriotu koji je svojom plemenitošću uticao na mnoge živote, a mudrošću i iskustvom mlade naraštaje je usmerio ka boljoj i i prospertetnoj Srbiji. Kroz svoj predani poslovni i privatni život nosio se najvrednijim ljudskim i hrišćanskim postulatima. Gospodin u izvornom smislu te reči, bio je posvećen porodici, a iza sebe je ostavio suprugu Mirjanu, ćerku Tijanu i sina Stefana.

Sahrana je na Topčiderskom groblju u ponedeljak, 13. maja, sa početkom opela u 11.30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track