DEVOJKA RAZLISTALA TOALET-PAPIR I RAZOTKRILA šta je u srednjem sloju koji ne vidimo golim okom!
Foto: Shutterstock

DEVOJKA RAZLISTALA TOALET-PAPIR I RAZOTKRILA šta je u srednjem sloju koji ne vidimo golim okom!

Društvo -

Nije tajna da u srednjem sloju može biti kvalitetna ili manje kvalitetna sirovina, ipak nekad se i golim okom može videti sastav proizvoda

Razni zvučni strani proizvođači u srednji sloj svog toalet-papira ubacuju reciklažu, pa se njegova nesavršenost ne može videti golim okom. Poznato je da reciklirani toalet-papir mnogi izbegavaju da koriste jer može u sebi sadržati potencijalno veoma opasne hemikalije, tzv. "večite hemikalije", koje znaju da godinama škode našem organizmu jer se teško izlučuju.

Znajući za to, jedna devojka iz Srbije je odlučila da proveri kako izgleda srednji sloj toalet-papira koji proizvodi domaći renomirani proizvođač - da li i on ubacuje reciklažu? Ona je svoju dilemu i svoj mali "eksperiment" objavila na društvenim mrežama, gde je izazvala veliko interesovanje.

1 / 5 Foto: Promo

Kako se vidi i na slikama koje je objavila, razlistala je "cotton", beli toalet-papir, na kom je naznačeno da je od čiste celuloze.

Unutrašnji sloj bio je bez embosacije, tj. reljefnih udubljenja, što znači da je papir zaista od čiste celuloze.

Specijalna tehnologija koja pruža veliku mekoću kao jednu od glavnih karakteristika cotton papira zaslužna je za taj vrhunski kvalitet - mekoća svakog lista postiže se time što srednji sloj papira ostaje očuvan bez dubokih reljefnih udubljenja koja čine papir hrapavim i grubim u dodiru sa kožom. Takođe, srednji sloj "cotton" linije savršeno je mekan i zahvaljujući eukaliptusu, od kog se dobija specifičan tip celuloze koji se koristi u luks cotton liniji.

Daljim istraživanjem otkrila je da je srednji sloj upravo taj koji razlikuje kvalitetan od nekvalitetnog papira i da je domaći proizvođač pošteno istakao svoj udoban, mekan i zaista bezbedan papir - sto odsto prirodan, od čiste prirodne sirovine, koji ima moćne karakteristike zahvaljujući modernoj tehnologiji u koju je nesebično ulagao.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track