SRBIJA NA UDARU PLJUSKOVA, GRADA I GRMLJAVINE: Poznato koji delovi će biti POGOĐENI, UPALJEN ALARM! "Potencijalno opasno"
Foto: Shutterstock

RHMZ IZDAO UPOZORENJE!

SRBIJA NA UDARU PLJUSKOVA, GRADA I GRMLJAVINE: Poznato koji delovi će biti POGOĐENI, UPALJEN ALARM! "Potencijalno opasno"

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se do kraja dana može očekivati naoblačenje s kišom i lokalanim pljuskovima s grmljavinom, koje će uveče zahvatiti zapadne i jugozapadne delove Srbije, a kasnije će se proširiti i na ostale predele.

- Večeras (19.5.) se očekuju potencijalno jači grmljavinski oblaci sa gradom, a u toku noći ka ponedeljku (19/20.5.) lokalno i veća količina padavina (20 - 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije - navode iz RHMZ-a.

- Na jugu Zlatiborskog i Moravičkog okruga osmatraju se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. Istovremeno oblačnost iz Bosne će do 20.30 časova zahvatiti Podrinje, a plјuskovi sa grmlјavinom na ovom području lokalno će biti praćeni gradom i jakim vetrom - navode iz RHMZ-a.

Prema prognozi RHMZ-a u naredna 3 dana na nivou Srbije upaljen je žuti meteoalarm. To je znak da vreme može biti "potencijalno opasno".

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja