Učesnici Beograd prajda neće na ulicu ako bude zabrane
Foto: Tanjug

Učesnici Beograd prajda neće na ulicu ako bude zabrane

Društvo -
Ako bude zabranjena Parada oglasićemo se u subotu, 6. oktobra, za kada je zakazana, ali nećemo izaći na ulice, rekao je Boban Stojanović

BEOGRAD- Član organizacionog odbora Beograd prajda Boban Stojanović rekao je da učesnici Parade ponosa, ukoliko ona bude zabranjena, neće izaći na ulicu.

Stojanović je rekao da će u tom slučaju parada biti održana u četiri zida i da će ceo dan biti organizovane određene manifestacije.

"Ako bude zabranjena Parada oglasićemo se u subotu, 6. oktobra, za kada je zakazana, ali nećemo izaći na ulice", rekao je Stojanović.

Jedinstvena Srbija zatražila je danas od Vlade Srbije i onih koji odlučuju da se zabrani Parada jer, kako smatraju u toj stranci, ljudska prava homoseksualaca nisu ugrožena i oni ne treba da paradiraju ulicama Beograda.

Lider JS Dragan Marković Palma ocenio je da je ovo veoma ozbiljan trenutak za Srbiju i da ne sme da se pošalje ružna slika u svet, imajući u vidu da našu zemlju očekuje datum za dobijanje pregovora za ulazak u EU.

I pokret "Dveri" je saopštio da će nenasilno, civilnim oblikom otpora, učiniti sve da zaustave gej paradu i manifestacije koje njeni organizatori najavljuju, a koje, kako tvrde, na najgrublji način provociraju većinu građana Srbije.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da "Parada ponosa" predstavlja pitanje bezbednosti, a ne ljudskih prava i da će biti zabranjena ukoliko bude postojao bezbednosni problem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track