NEDELJA SEĆANJA I ZAJEDNIŠTVA OBELEŽENA U ŠKOLAMA: Realizovane brojne aktivnosti u znak sećanja na stradale đake i decu!
Foto: Nenad Kostić

razvoj empatije

NEDELJA SEĆANJA I ZAJEDNIŠTVA OBELEŽENA U ŠKOLAMA: Realizovane brojne aktivnosti u znak sećanja na stradale đake i decu!

Društvo -

Od 7. do 10. maja osnovne i srednje škole u Srbiji obeležile su različitim aktivnostima Nedelju sećanja i zajedništva.

Škole su tokom tog perioda realizovale različite aktivnosti koje su usmerene na negovanje kulture sećanja, razvoj i promociju humanosti, empatije, tolerancije, poštovanja i dijaloga u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“, u Duboni i Malom Orašju i zločina u Niškoj Banji.

- U školama su organizovane različite radionice na kojima su učenici mogli da izraze svoja razmišljanja i emocije o temama sećanja i zajedništva kroz slike, pesme, eseje ili dramske predstave. Takođe su organizovane humanitarne i volonterske aktivnosti, kao i ekološke akcije - saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Škole dostavljaju Ministarstvu prosvete video snimke, fotografije i druge materijale o realizovanim aktivnostima. Deo pristiglih radova učenika možete pogledati na linku https://prosveta.gov.rs/nedelja-secanja-i-zajednistva/ Zahvaljujemo se svima koji su dostavili materijale i pozivamo i ostale škole da dostave svoje materijale o sprovedenim aktivnostima, dodaje se u saopštenju.

- Održavanje Nedelje sećanja i zajedništva predložila je Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije. Osnovne i srednje škole aktivno su učestvovale u ovim aktivnostima - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

01:55

Meštanin sela Dubona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track