METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA: U maju je došlo do promene, u junu i julu tek će biti zastrašujuće
Foto: Kurir televizija

prognoza

METEOROLOG TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA: U maju je došlo do promene, u junu i julu tek će biti zastrašujuće

Društvo -

Posle niza olujnih, kišovitih dana u Srbiju, meteorolog Nedeljko Todorović otkriva da li će nam oluje i nadalje pretiti, odnosno kakvo nas leto čeka.

Nedeljko Todorović
Nedeljko Todorovićfoto: Damir Dervišagić, Romolo Tavani / Panthermedia / Profimedia

- U prirodi postoji zakon oscilacije oko ravnoteže. To znači da ako su ova tri meseca bila natprosečno sušna i topla, trebalo bi da naredna dva meseca se vrate malo unazad kako bi ublažila vrućinu koja je vladala od februara, i kako bi povećala broj padavina koji su bili manji. Maj je pokazao da je došlo do promene, bilo je više kiše, ali se temperatura vratila na prosečne vrednosti - rekao je Nedeljko i otkriva kakvo će biti leto.

- Nemamo baš detalje, ali biće toplo i kišovito. Biće jakih oluja, s tim da će tek u junu i julu doći lokalne nepogode. One ne pogađaju svake godine isto mesto. Najčešće pogađaju jugozapad i zapad Srbije, a ponekad i jugoistok - zaključio je Nedeljko Todorović u gostovanju na televiziji K1.

Kurir.rs/ Novosti/S.Đ.

Bonus video:

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track