NOVI SAD, GRAD BEZ BARIJERA: Ukusna peciva i izložba ručnih radova na manifestaciji "Umetnost gluvih 2024"
Foto: Instagram/biljanabarosevic

pobednici

NOVI SAD, GRAD BEZ BARIJERA: Ukusna peciva i izložba ručnih radova na manifestaciji "Umetnost gluvih 2024"

Srbija -

Savez gluvih i nagluvih Vojvodine održao je u svojim prostorijama manifestacija "Umetnost gluvih 2024", u organizaciji OG Novi Sad a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja - sektora za osoba sa invaliditetom.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnica Ministarstva, pomoćnik u Sektoru za osobe sa invaliditetom Biljana Barošević i članica gradskog veća Danijela Kostić.

- Ukusna peciva i izložba ručnih radova su samo deo onoga što su naši dragi ljudi iz Organizacije gluvih iz Novog Sada priredili iako je povod za druženje bilo takmičenje, za nas ste svi pobednici! - poručila je Baroševićava na svom Instagram profilu i dodala:

- Pokazali ste kako se stvara inkluzivna Srbija, i danas smo sa Danijelom Kostić, članicom Veća za socijalnu zaštitu Grada Novog Sada otvorili tradicionalni dogadjaj "Umetnost gluvih 2024" i udruženim snagama kroz socijalizaciju gluvih i nagluvih lica i širenjem prijateljstva pokazali da je Novi Sad, grad bez barijera!

Organizacija iz Novog Sada deo je Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine koji okuplja 12 lokalnih organizacija, a samo u ovoj godini Ministarstvo za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, opredelilo je Savezu 12,4 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track