"NE MOŽEMO POTPUNO IZBEĆI ZAGAĐENJE!" Stručnjaci tvrde da se ipak možemo boriti prirodom: Posebno napomenuli značaj KOPRIVE
Foto: Profimedia / Sadik Demiroz

kurir televizija

"NE MOŽEMO POTPUNO IZBEĆI ZAGAĐENJE!" Stručnjaci tvrde da se ipak možemo boriti prirodom: Posebno napomenuli značaj KOPRIVE

Društvo -

Prirodni metodi lečenja često se predstavljaju kao efikasan način za očuvanje zdravlja, ali istina je često složenija. U emisiji "Ni pet ni šest" Jovane Grgurević, četiri sagovornika su podelili svoja mišljenja o ovom važnom pitanju.

08:24

NE MOŽEMO POTPUNO IZBEĆI ZAGAĐENJE! Stručnjaci tvrde da se ipak možemo boriti prirodom: Posebno napomenuli značaj KOPRIVE

Možemo li se boriti protiv zagađenja prirodnim metodama?

- Teško je jer ne znamo šta sve ima u vazduhu, vodi i zemljištu. Kiseonik koji udišemo nije čist, pa ne može pravilno da se veže za hemoglobin i proizvodi energiju. Nemoguće je potpuno izbeći zagađenje - rekao je šrof. Momčilo Matić, nutricionista.

Momčilo Matić
foto: Kurir Televizija

Kako se možemo boriti protiv zagađenja prirodom?

- Postoje biljke poput koprive koje mogu pomoći. Kopriva je odlična za čišćenje krvi i povećanje hemoglobina. Naš organizam je zatrovan toksinima iz okoline, ali priroda nam pruža načine za borbu - rekla je Danijela Milić, fitoterapeut.

Danijela Milić
foto: Kurir Televizija

Gde je priroda najbolje očuvana?

- Gde god odem, tu mi je priroda najlepša. Energija koju dobijem iz prirode zavisi od vere u sebe i životne energije. Najstariji i najzdraviji ljudi žive u skladu sa prirodom i verom - rekao je Nenad Janjetović, narodni lekar.

Nenad Janjetović
foto: Kurir Televizija

Koja je razlika između divljeg i uzgojenog bilja?

- Divlje bilje kao što su kopriva, majčina dušica i kantarion su daleko delotvornije od uzgojenog. Industrijsko bilje zahteva hemijske tretmane koji narušavaju njegov kvalitet - tvrdi Boban Maksić, travar.

Boban Maksić
foto: Kurir Televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48

PRIRODA JE PRAVO MESTO ZA RAZVOJ DECE Dubaić: Obavljamo aktivnosti koje utiču na EDUKACIJU. Deca su danas udaljena od prirode

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track