PORODICI IZ SRBIJE OBIJEN AUTO NA LETOVANJU: Ovo su potencijalni znaci da je vaš auto označen kao dobar plen za krađu!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

važan podsetnik

PORODICI IZ SRBIJE OBIJEN AUTO NA LETOVANJU: Ovo su potencijalni znaci da je vaš auto označen kao dobar plen za krađu!

Društvo -

Gotovo svake sezone srpski turisti su na meti lopova u Grčkoj koji obijaju automobile!

Pre nekoliko dana turistima iz Srbije obijen je auto na plaži Tiganija kod Sartija.

- Dobili smo poruku od našeg člana grupe "Live form Greece" da im je na plaži Tiganija kod Sartija obijen auto, polomljena stakla, ukradena torbica i pokušana krađa automobila - navodi se na Tiktok stranici Nikana.gr.

Nikana.gr podseća turiste da vode računa o bezbednosti svojih stvari dok su na letovanju, te da vredne stvari, kofere, tašne, tehniku i slično ne ostavljaju u vozilu.

- Pokušaji obijanja i krađe vrednosti i automobila najčešće se događaju na parkinzima velikih marketa, na plaži i veoma često na parkingu dok su turisti u poseti srpskom vojničkom groblju Zejtinliku - upozorava Nikana.gr.

@nikana.gr 👉Danas smo dobili poruku od jednog člana naše FB grupe “Live From Greece” i nažalost, vest da im je danas na plaži Tiganija, kod Sartija, obijen auto, razbijena stakla, ukradena torbica i pokušana krađa automobila. 🚨Apelujemo na sve turiste da vode računa o svojim stvarima i ništa od vrednosti ne ostavljaju u autu, kako bi rizik od obijanja i krađe smanjili na mimimum! Najčešća mesta gde se ovakve stvari događaju su parkinzi ispred marketa, veoma popularnih plaža i na parkingu tokom posete srpskom vojničkom groblju Zejtinliku. 👉Na našem sajtu www.nikana.gr pronaći ćete vodić sa mnoštvom servisnih informacija i korisnih saveta za boravak u Grčkoj #nikanatravel #nikanagr #smestajgrcka #grckaapartmani #nikanagrcka #letovanjegrcka ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj

Naveli su potencijalne znake da je auto označen kao "dobar plen" za krađu.

- Papir ili maramica na ručki automobila, flašica vode pored točka, novčić na ručki ili haubi i bilo šta neuobičajeno na autu, a da to niste vi ostavili. Najbolja mera zaštite je ne ostavljati stvari od vrednosti vidljive u automobilu (pa čak ni naočare za sunce), a dok ste u kupovini neka bar jedna odrasla osoba (nikako dete) ostane u vozilu, proverite da li vaš alarm radi i da li je aktiviran - naglasili su oni.

Dodali su da su savremeni kradljivci automobila dobro upućeni u tehnologiju, a sve je više tkzv "čistih krađa" - kako ih u policiji nazivaju.

- Ako imate ključ za daljinsko otključavanje, uvek fizički zaključajte auto, a ključ umortajte u aluminijumsku foliju i tako sprečite krađu kodova za otključavanje sa vašeg ključa - naveli su.

Bonus video:

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track