Predloženi zakon o ograničenju zarada ima propusta

Branislav Čanak

Predloženi zakon o ograničenju zarada ima propusta

Društvo -
Predsednik Ujedinjenog granskog sindikata rekao je da bi taj predlog zakona doveo do apsurdne situacije da veliki broj radnika u javnom sektoru ima platu koja je manja od minimalne zarade

BEOGRAD - Predsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je jutros da Predlog zakona o ograničenju zarada u javnom sektoru koji se nalazi u skupštinskoj proceduri ima dosta propusta.

Čanak je rekao da bi taj predlog zakona doveo do apsurdne situacije da veliki broj radnika u javnom sektoru ima platu koja je manja od minimalne zarade.

Upitan o najavi protesta pojedinih sindikata, ukoliko vlada u roku od 15 dana ne ograniči cene osnovnih životnih namirnica, Čanak je odgovorio da ne može to podržati, da je potrebno sistemsko rešenje u toj oblasti i zajedno sa vladom utvrditi šta je uzrok poskupljenja.

On je istakao da su često uzroci poremećaji na tržištu što bi moglo lako da se reguliše, ali da se boji da postoje kartelsko monopolski uzroci.

Čanak je naveo da je reč o poslu koji traje godinama i zahteva angažovanje ministarstava trgovine i drugih ministarstava, pa i Ministarstva unutrašnjih poslova i da se to pitanje ne bi moglo rešiti protestima.On je dodao da cene pogađaju ogroman broj stanovnika Srbije i nije korektno ukoliko neko na tome želi da profitira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track