Hrvati neće u šećerni rat protiv Srbije

Mir brate mir

Hrvati neće u šećerni rat protiv Srbije

Društvo -
Razumemo kakva je situacija, jer je situacija slična i kod nas, rekla je pomoćnica hrvatskog ministra poljoprivrede, povodom Uredbe Vlade Srbije da zabrani izvoz soje, suncokreta i šećerne repe ovogodišnjeg roda.

SUBOTICA - Pomoćnik ministra poljoprivrede Hrvatske Vesna Gantner demantovala je medijske napise o početku "rata šećera" Srbije i Hrvatske, zbog zabrane izvoza šećerne repe iz Srbije i prenela da Vlada Hrvatske razume razloge zašto se srpska vlada odlučila na takav korak.

Hrvatska vlada nije sklona takvom razvoju situacije, jer dve zemlje treba da neguju dobrosusedske odnose, istakla je Gantnerova.

"Razumemo kakva je situacija, jer je situacija slična i kod nas", rekla je pomoćnica hrvatskog ministra poljoprivrede, povodom Uredbe Vlade Srbije da zabrani izvoz soje, suncokreta i šećerne repe ovogodišnjeg roda.

Uredba Vlade Srbije o zabrani izvoza najviše je pogodila dve šećerane u Hrvatskoj koje imaju ugovorene i dobrim delom već uplaćene zasejane površine pod šećernom repom u Srbiji, objasnila je Gartnerova.

Ona je napomenula da je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede pregovaralo sa resornim ministarstvom u Srbiji da se ta ugovorena količina repe izuzme iz Uredbe o zabrani izvoza, ali je nakon konsultacija utvrđeno da izuzetaka od Uredbe ne može biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track