Vučić: Nema trgovine s Miškovićem
Foto: KURIR

Klupko se odmotava

Vučić: Nema trgovine s Miškovićem

Društvo -
Njegovo povlačenje iz Presa ne znači da je država spremna na bilo kakvu trgovinu s njim. Srbija nije nikakva pijaca na kojoj bi neko nešto nudio ili sa nekim trgovao, kazao je potpredsednik vlade

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da povlačanje Miroslava Miškovića iz vlasništva u dnevnom listu "Pres" ne znači da je država spremna na bilo kakvu vrste trgovine sa njim.

"Dobro je da je to klupko počelo da se odmotava i važno je da se zna ko je vlasnik čega u Srbiji. Što se tiče gospodina Miškovića moram jasno da poručim da Srbija nije nikakva pijaca na kojoj bi neko nešto nudio ili sa nekim trgovao. Nema mesta za trgovinu niti sa Miškovićem niti sa bilo kim drugim", kazao je Vučić u Beogradu upitan da li izlazak Miškovaća iz "Presa" tumači kao vrstu mirovnog predloga.

Vučić je kazao da se nije čuo sa Miškovićem i da sa njim ne kontaktira. Govoreći o Miškovićevom izlasku iz Presa Vučić je kazao da se se pokazuje da je tačno ono što je on prethodnih nedelja govorio o situaciji u medijima.

"Sad je mnogima jasno zašto su se pojavljivali određeni tekstovi po novinama ko su bili naručioci i šta su određeni ljudi time želeli da postignu. Pokazalo se da sve što smo govorili bila istina i o "Politici", "Novostima", "Dnevniku" i "Presu"", kazao je Vučić. Predsednik kompanije Delta holding Miroslav Mišković saopštio je juče da se povlači iz vlasništva u dnevnim novinama "Pres".

"Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Pres, doneo sam odluku da se povučem iz vlašnistva i prestanem sa pruzanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u pisanom saopštenju. On je kazao da želi da to bude njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

"Posebno se zahvaljujem novinarima koji su ovom listu doneli ugled i identitet i moj vlasnički udeo im nudim besplatno, uz obavezu da izmirim izdate bankovne garancije", naveo je Mišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track