Sahranili pokojnike na tuđem posedu

Bukovac

Sahranili pokojnike na tuđem posedu

Srbija -
Dragojlo Trivunčić je otišao u banju i kada se vratio na svom posedu zatekao četiri nova groba

BUKOVAC - Meštanin Bukovca Dragojlo Trivunčić odnedavno je primoran da svoj plac deli sa pokojnicima.Njegova kuća i voćnjak nalaze se nadomak mesnog groblja, ali je nedavno, kada se vratio iz banje posle jednomesečnog odsustva, Trivunčić na svom posedu zatekao četiri nova groba. "Jedan ceo grob je na mojoj zemlji, jedan je trećinom prešao na moju parcelu, dok su ostala dva manjim delom na mom posedu", ogorčen je Trivunčić.

Naime, njegove najbliže komšije su pre deset godina prodale svoje zemljište Mesnoj zajednici Bukovac, koja je prostor iskoristila za proširenje seoskog groblja. Dragojlo je odbio ponudu mesne zajednice da otkupi njegovu njivu jer, kako kaže, ne želi da živi ispod groblja. Sada su nadomak njegove kuće četiri groba i on ne zna kome da se obrati za pomoć.

Kako nam je rekao, žalio se i rodbini pokojnika koji su mu poručili da nemaju ništa sa njim i da se obrati nadležnima u Mesnoj zajednici. Pokucao je na vrata opštinara, ali tamo nije naišao na razumevanje, jer je u toku smena Saveta bukovačke Mesne zajednice.

"Očigledno od njih nema vajde. Ja nemam para za advokate i tužbe. I sada ne znam kako da rešim problem, zvao sam policiju i oni su načinili zapisnik", očajan je ovaj meštanin Bukovca.

U Mesnoj zajednici objašnjavaju da je njihov posao održavanje izgleda groblja, a da rake kopaju same porodice. "Svaka familija ima svoj deo groblja gde sahranjuje srodnike", kaže referent u Mesnoj zajednici Mile Amidžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track