Popović: Budžeta za 2013. godinu nerealan

Skupština Srbije

Popović: Budžeta za 2013. godinu nerealan

Društvo -
Smatramo da je predlog budžeta nerealan i da su prihodi precenjeni i da DSS neće glasati za njega

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne skupštine Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je predlog budžeta za 2013. godinu nerealan i dodao da će Demokratska stranka Srbije, najverovatnije glasati protiv njegovog usvajanja.

"Smatramo da je on nerealan i da su prihodi precenjeni. Pozitivni efekti od povećanja poreza u jednom mesecu, ne znači da će cela sledeća godina biti tako uspešna, jer sa povećanjem poreza uvek dolazi i do pada privrednih aktivnosti", rekao je Popović, koji je i potpredsednik DS S, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Prema njegovim rečima, DS S je predložila 60 amandmana i dodao da će, kako je čuo na marginama u skupštini, biti usvojeno samo nekoliko njih, te da je to razlog što će ta partija glasati protiv predloga budžeta.

Govoreći o Predlogu zakona o javnim preduzećima, Popović je kazao da je mnogo važnije da javna preduzeha vode stručni ljudi od toga da li pripadaju određenoj stranci.

"U poslednjem momentu je vlada ubacila jedan član koji kaže da će ipak u izuzetnim slučajevima ona moći da imenuje direktore javnih preduzeća bez konkursa, što nažalost nije dobro, jer je to ustupak nekoj političkoj partiji. Smatramo da je time jedan veliki deo toga obesmišljen, ali mislim da nije najvažnnije da li je direktor član partije, već da li je profesionalac", istakao je Popović.

On je pohvalio sadašnju vladu i rekao da je napravila otklon od politike koju je vodila prethodna - da EU nema alternativu. Popović je dodao da će je DS S kritikovati u svemu gde postoji kontinuitet sa prethodnom vladom po tom pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track