Na početku sednice poslanička pitanja

Skupština Srbije

Na početku sednice poslanička pitanja

Društvo -
Poslanici bi rebalo da nastave raspravu o nekoliko ekonomskih zakona, među kojima je i Predlog zakona o javnim preduzićima

BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a na početku rada poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja.

Posle pitanja, poslanici bi rebalo da nastave raspravu o nekoliko ekonomskih zakona, među kojima je i Predlog zakona o javnim preduzićima.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je juče u parlamentu da će se novim zakonom o javnim preduzećima država suštinski povući iz upravljanja firmama. Prema njegovim rečima, novim zakonom se u javna preduzeća uvodi profesionalizacija upravljanja, javni konkursi za izbor direktora i ukidaju upravni odbori.

Na kraju jučerašnje rasprave, Dinkić je rekao da će prihvatiti veliki broj amandmana opozicione Liberalno demokratske partije (LDP) koje je ocenio kao dobronamerne. Jučerašnju raspravu o tom zakonskom predlogu obeležila je burna polemika poslanika opozicione LDP-a s poslanicima vladajuće koalicije iz PUPS-a i Socijalističke partije Srbije o departizaciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track