SAMOZAPOŠLJAVANJE: Agronomi se udružuju u potrazi za poslom
Foto: Beta

2.000 nezaposlenih

SAMOZAPOŠLJAVANJE: Agronomi se udružuju u potrazi za poslom

Društvo -
Osnivačka skupština podružnice nezaposlenih agronoma za područje Grada Beograda održaće se 24. januara

BEOGRAD - Savez poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije pozvao je danas sve nezaposlene agronome da učestvuju na osnivačkim skupštinama podružnica u Beogradu i Kraljevu, kako da bi time povećali mogućnost za samozapošljavanje. "Cilj osnivanja tih podružnica je omogućavanje stalnog usavršavanja nezaposlenih agronoma i nalaženja mogućnosti samozapošljavanja putem zadruga ili na drugi način u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i nadležnim institucijama", rekao je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Miladin Ševarlić.

Osnivačka skupština podružnice nezaposlenih agronoma za područje Grada Beograda održaće se 24. januara u Savezu poljoprivrednih inženjera i tehničara, za ostala područja na teritoriji centralne Srbije biće u subotu, 26. januara, u zgradi skupštine Grad Kraljeva, dok će za teritoriju Vojvodine biti naknadno objavljeno.

Ševarlić je naglasio da je u Srbiji nezaposleno više od 2.000 agronoma, među kojima ima i doktora nauka i magistara. "Razvoj poljoprivrede više ne može biti baziran samo na tradicionalnim metodama proizvodnje, bez primene naučnih saznanja i stručnih postupaka", kazao je on, ističući značaj angažovanja agronoma.

Ševarlić je podsetio da u Srbiji radi 228 poljoprivrednih savetodavaca, što je četiri puta manje nego u Hrvatskoj i osam puta manje nego u Sloveniji, računajući po zmeljištu i broju porodičnih gazdinstava kojima pružaju usluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track