Najnovije vesti

Selaković: Mesarovićeva narušila pravni poredak

Nema revanšizma

Selaković: Mesarovićeva narušila pravni poredak

Društvo
01:12h
Ministar pravde i državne uprave izjavio je da je njegova inicijativa za smenu predsednice Vrhovnog kasacionog suda došla na osnovu odluke Ustavnog suda koji je utvrdio da je njenim izoborom narušen pravni poredak

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je da je njegova inicijativa za smenu predsednice Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nate Mesarović došla na osnovu odluke Ustavnog suda koji je utvrdio da je njenim izoborom narušen pravni poredak i da nema političkog revanšizma.

Selaković je rekao da je reagovao na na osnovu propisa i zakona i da odluka USS mora da se poštuje, napominjući da je Mesarovićeva imenovana pre nego što su izabrane sudije tog suda. On je odbacio tvrdnje da u toj odluci ima političkog revanšizma.

"Nema ni govora o političkoj smeni i revanšizmu. Da je nekome bilo stalo do revanšizma, smenjivali bismo ljude prvog dana po dolasku na vlast", kazao je ministar.

Visoki savet sudstva odlučio je na jučerašnjoj sednici da predloži Narodnoj Skupštini da donese odluku o prestanku funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog sud a (VKS) Nate Mesarović, jer je Ustavni sud utvrdio da odredba zakona po kojo je izbrana na tu funkiciju nije u skladu sa Ustavom.

VŠ je na jučerašnjoj vanrednoj sednici, na predlog ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića, a povodom Odluke Ustavnog suda, odlučio da uputi taj predlog Skupštini, saopšteno je iz VSS.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...