Sprečena podela drva ugroženima u K. Mitrovici

Nevolje Administrativne kancelarije

Sprečena podela drva ugroženima u K. Mitrovici

Društvo -
"Raspodela je krenula u najboljem redu, da bi se nakon jednog sata, na mestu distribucije pojavila grupa 10-15 mladića koji su jednu količinu robe oduzeli i nasilno prekinuli distribuciju", navedeno je u saopštenju koje je potpisala šefica kancelarije Adrijana Hodzić

KOSOVSKA MITROVICA- Grupa nepoznatih mladića nasilno je danas prekinula raspodelu ogrevnog drveta socijalno ugroženim porodicama u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je iz Administrativne kancelarije Vlade Kosova u ovom u gradu.

U saopštenju se navodi da je Administrativna kancelarija nastavila sa aktivnostima raspodele ogrevnog drveta i da je planirano da 80 najugroženijih porodica bude snabdeveno sa po dva kubna metra ogrevnog drveta.

"Raspodela je krenula u najboljem redu, da bi se nakon jednog sata, na mestu distribucije pojavila grupa 10-15 mladića koji su jednu količinu robe oduzeli i nasilno prekinuli distribuciju", navedeno je u saopštenju koje je potpisala šefica kancelarije Adrijana Hodzić.

Ona je postavila pitanje ko je "čovek koji smatra da ima autoritet i pravo da izdaje takva naređena koja nekima omogućavaju diktatorsko ponašanje nad građanima" navodeći da veruje da bi i "građani želeli da znaju ko to ne želi da im olakša zimu".

Ona je istakla da su u više navrata dokazali da imaju dobre namere, da je njihov glavni cilj da svima onima koji žive u severnoj Mitrovici ponude podršku kako bi poboljšali kvalitet svakodnevnog života.

Hodzićeva je saopštila da će nastaviti sa planiranim aktivnostima, uključujući i planiranu distribuciju ogrevnog drveta.

Kancelarija kosovske vlade na severu Mitrovice počela je da radi u junu prošle godine, a njen zadatak je, kako je saopšteno iz Vlade u Prištini, da pruža usluge građanima i koordinira aktivnosti i investicije u ovom delu Kosova.

Radnici Administrativne Kancelarije, kao i njihova imovina, sve češće se nalaze na meti nepoznatih napadača.

Pre nekoliko noći bačena je bomba na kuću čiji je vlasnik Srbin radnik kancelarije, a prethodno je pucano na neke od radnika od kojih je jedan pogođem hicem iz pištolja u nogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja