Nadbiskup Hočevar održao misu za napredak Srbije
Foto: Beta

U čast Sretenja

Nadbiskup Hočevar održao misu za napredak Srbije

Društvo -
Danas na poseban način pozdravljam sve vas koji nosite odgovornost za dobrobit naše države. Svima vama koji ljubavlju služite državnoj zajednici potrebana je božija snaga i zato i držimo ovu euharistiju, kazao je Hočevar

BEOGRAD - Sveta misa za blagoslov i napredak Srbije i njenih građana održana je u Crkvi Svetog Ante u Beogradu povodom državnog praznika Sretenje.

Svetoj liturgiji, koju je vodio nadbiskup Stanislav Hočevar, prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, savetnik predsednika republike Oliver Antić, predstavnici diplomatskog kora...

Beogradski nadbiskup poželeo je svim građanima Srbije poštenje, a onima na položaju - mudrost.

"Danas na poseban način pozdravljam sve vas koji nosite odgovornost za dobrobit naše države. Svima vama koji ljubavlju služite državnoj zajednici potrebana je božija snaga i zato i držimo ovu euharistiju", kazao je Hočevar.

Uoči mise, Hočevar jeobjasnio da Katolička crkva uvek s velikom ljubavlju prati svaki narod i državu i da ima običaj sve državne praznike da obeležava svetom liturgijom.

"Ovo je naš verski doprinos državnoj zajednici jer želimo da svi ljudi budu prosvetljeni i da bude opšte dobro. Svi stanovnici treba da rade za opšte dobro i tako promovišu mir, pravdu, pomirenje, ljubav i saradnju u čitavom regionu", poručio je Hočevar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track