PREDATOR: Trap turnir Sretenje 2013

Takmičenje u streljaštvu

PREDATOR: Trap turnir Sretenje 2013

Društvo -
Na trap strelištu „Lovačka šuma“ u Barajevu održan je tradicionalni trap turnir „Sretenje“ povodom Dana državnosti, koji se, već sedmi put zaredom, u organizaciji Streljačkog kluba „Barajevo“ održava svake godine 15. februara

Strelci (kojih je bilo oko 30), a pre svega lovci iz Beograda, Zemuna, Lazarevca, Aranđelovca, Darosave, Zrenjanina, Kovačice, Opova, Sakula, Petrovca na Mlavi i naravno Barajeva, imali su priliku da se takmiče po novim streljačkim pravilima koja je donela Svetska streljačka federacija, a koja se primenjuju od 1. januara ove godine.Zbog hladnog vremena strelci su u kvalifikacijama gađali seriju od 10 golubova, a šestorica najboljih ušla su u polufinale (serija od 10 golubova koji se gađaju po jednim metkom). Nakon polufinala veoma interesantno je bilo gledati finale u kojem su se strelci sa 3. i 4. rezultatom borili za bronzanu medalju, a potom najuspešnija dvojica za zlatnu medalju, gađajući još po seriju od 10 golubova. Novina u pravilima jeste da rezultat iz kvalifikacionog dela utiče samo na ulazak u polufinale, a polufinalni rezultat odlučuje o ulasku u finale. Svaki rezultat je zaseban i nema sabiranja prethodnih rezultata.Kao što se može zaključiti iz priloženog, u polufinalu i u finalu može doći do iznenađenja, te da zlatnu medalju osvoji neko ko je u kvalifikacionom delu takmičenja imao slabiji rezultat. Na ovom takmičenju to je uspelo Janu Janjišu iz Kovačice. U takmičenjima koja su pred nama biće vrlo uzbudljivo i sigurno je da će, po novim pravilima, svako finale biti izuzetno interesantno i neizvesno.Po završetku takmičenja druženje strelaca nastavljeno je u Lovačkom domu LU „Mića Popović“ i tom prilikom najboljim strelcima uručene su medalje.

Konačni rezultati takmičenjaPlasmanime i prezimekvalifikacijepolufinalefinale1. Jano Janjiš (Kovačica)885+12.Saša Pavlović (Barajevo)985+0 3.Zoran Radisavljević (Pet. na Mlavi)1079 4.Slobodan Nikolić (Barajevo)977 5.Dušan Nikoić (Barajevo)96 -6.Jano Cicka (Zrenjanin)94 -(broj oborenih golubova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track