SPASENI: Mladi matematičari iz Sente u Tatabanji!
Foto: REUTERS

Na sigurnom

SPASENI: Mladi matematičari iz Sente u Tatabanji!

Društvo -
Đaci iz Sente smešteni u Domu učenika, potvrdio Kuriru direktor Gimnazije “Boljai” iz Sente Robert Kormanjoš

SENTA. Dobro su!Kada su u četvrtak oko podneva iz Sente krenuli na Međunarodno takmičenje iz matematike čiji je tradicionalni domaćin grad Đer, niko nije mogao da pretpostavi šta će tinejdžere britkog uma snaći. U pratnji četiri profesora, 20 učenika Gimnazije za talentovane đake “Boljai” iz Sente i 11 njihovih vršnjaka iz još nekoliko vojvođanskih mesta, besanu noć proveli su u zavejanom autobusu “Mol prevoza”.

- Jako snežno nevreme paralisalo je saobraćaj na auto –putu, ali opasnosti za mlade matematičare nije bilo - kaže za Kurir direktor direktor Gimnazije “Boljai” iz Sente Robert Kormanjoš, koji je sa svojim đacima bio na stalnoj telefonskoj vezi. - Sem mene, sa đacima su u kontaktu bili i njihovi roditelji. Srećom, prethodne noći je u autobusu bilo grejanja, a deca nisu oskudevala u hrani i piću.

U toku popodnevnih sati, oni su iz autobusa koji se, u međuvremenu pokvario, prebačeni u Tatabanju i smešteni u Dom učenika. Svi se dobro osećaju i razloga za brigu nema - kaže direktor Kormanjoš, I dodaje da se Tatabanja nalazi pedesetak kilometara od Đera.

- Prema mojim saznanjima, poslovodstvo “Mol prevoza” poslalo je u Mađarsku drugi autobus. U subotu pre podne, raspolagaću tačnim informacijama da li će se đaci vratiti u Srbiju, ili nastaviti u Đer na Međunarodno takmičernje koje traje do nedelje. Pošto smo praktično jedan dan već izgubili, ne znamo da li će organizatori dozvoliti da se priključimo. Na ovom takmičenju mladi matematičari iz Sente već godinama beleže izuzetne rezultate. Nikada ranije nismo doživeli ovakav peh- priznaje Kormanjoš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track