Patrijarh Irinej primio bajkere iz ruskih "Noćnih vukova"
Foto: Spc

Patrijarh Irinej primio bajkere iz ruskih "Noćnih vukova"

Društvo -
Njihova bratska ljubav prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nebrojeno puta je dokazana na bajkerskim manifestacijama širom Rusije, kao i brojnim medijskim nastupima dr Zaldastanova, navode u SPC

BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej primio je u Patrijaršiji članove ruskog Motociklističkog kluba “Noćni vukovi”, koje je predvodio doktor Aleksandar Zaldastanov, predsednik ovog najmasovnijeg moto-kluba na svetuHumanitarni rad “Noćnih vukova” razbija uobičajenu predstavu o bajkerima, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu SPC.“Noćni vukovi”, dodaje se, propagiraju zdrav život, negovanje pravoslavnih tradicija, aktivni su u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije. “Njihova bratska ljubav prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nebrojeno puta je dokazana na bajkerskim manifestacijama širom Rusije, kao i brojnim medijskim nastupima dr Zaldastanova”, navodi se u saopštenju.

U svetu postoji 60 podružnica "Noćnih vukova", od Sahalina na Istoku do Rozenburga na Zapadu i od Helsinkija na severu do Skoplja na jugu. Svake godine Vukovi organizuju (inter)nacionalne bajkerske susrete. Pretprošlog leta okupili su se u Sevastopolju, a kolonu je predvodio, doduše samo u finalu, počasni član Vukova Vladimir Vladimirovič Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track