Politički centri moći pokušali da osujete istrage

Politički centri moći pokušali da osujete istrage

Društvo -
Novi zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, koji je i glavni koordinator Antikorupcijskog tima, kazao je da je njihov zadatak, pre svega, da građanima Srbije pruže odgovor na pitanje ko se korupcijom obogatio na njihov račun

BEOGRAD - Politički i ekonomski centri moći pokušali su, makar delimično, da osujete policijsku istragu u svim velikim antikorupcijskim predmetima, izjavio je novi zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

"Politički ili ekonomski centri moći na različite načine pokušavali su da iskoriste svoj uticaj kako bi, makar delimično, osujetili policijsku istragu koja treba da dovede do utvrđivanja istine i otkrivanja svih odgovornih lica u svakoj od navedenih afera.

Neposredno po formiranju Radne grupe, koju tada mnogi nisu smatrali ozbiljnom pretnjom po one koji su se obogatili korupcijom, pritisci su bili zanemarljivi. Međutim, kako se napredovalo u istragama poput Nibensa, Del Reala, oni su postajali sve konkretniji i ozbiljniji", rekao je Pušić, poznat javnosti kao glavni koordinator Radne grupe koja radi na slučaju Miroslava Miškovića, vlasnika Delte.

"U tom kontekstu, mišljenja sam, treba posmatrati i ne tako davne propale pokušaje dezavuisanja kroz, na primer, takozvanu aferu "prisluškivanja", o čemu je javnost tendenciozno obaveštavana", kazao je Pušić.

Pušić, koji je još glavni koordinator Antikorupcijskog tima, kazao je da je njihov zadatak, pre svega, da građanima Srbije pruže odgovor na pitanje ko se korupcijom obogatio na njihov račun.

"Moram da napomenem da je za rad na ovim složenim predmetima, i pored navedenih pritisaka, stvorena povoljna društvena klima, kao i da je javnost, mislim više nego ranije, zainteresovana da se postojeće istrage dovedu do kraja, kao i da se aktivnosti Kriminalističke policije i u narednom periodu u kontinuitetu nastave", rekao je on.

Zadatak pripadnika Radne grupe je da istraže svaki predmet, dođu do činjenica i validnih dokaza, o tome obaveste nadležno tužilaštvo i u dogovoru sa njim pripreme i izvrše realizaciju. Dakle, što se nas tiče, javnost se obaveštava blagovremeno i u potpunosti posle svake akcije koju sprovedemo", kazao je zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track