Bahati Tijanić mora da ode sa televizije!
Foto: Marina Lopicic

Direktor koji je privatizovao RTS

Bahati Tijanić mora da ode sa televizije!

Društvo -
Političari se redom kunu da ne štite prvog čoveka Javnog servisa i priznaju da ni njima nije jasno kako je, uprkos aferama i lošem programu, toliko dugo opstao na RTS

BEOGRAD - Aleksandar Tijanić je moćniji od svih političara zajedno!Političari, svi odreda, kunu se da njihove stranke ne štite prvog čoveka RTS, mada, priznaju, ni njima nije baš najjasnije kako to da on već godinama uređuje Javni servis, a iza sebe ima tolike afere. Uz to je i program, ruku na srce, kako kažu, loš.

Bolji menadžmentZoran Babić iz SNS podseća da borba protiv korupcije i kriminala mora da se vodi sistematski, a da nadležni, ako imaju dokaze protiv Tijanića, s njima treba da izađu u javnost.- RTS zaslužuje da ima bolji menadžment, koji neće emitovati reprizine reprize reprizu. Tijanić nije adekvatno rešenje za javni servis 21. veka - kaže Babić i dodaje da SNS ne čuva Tijanića.Prvog čoveka Javnog servisa ne čuva ni PUPS, tvrdi Konstantin Arsenović i priznaje da je prilično zbunjen kad je reč o Tijaniću, jer „malo, malo, pa ispliva neka afera o njemu, a nikad ništa da se reši“.- Nemam informacije ko ga štiti. Mi ga ne štitimo - ni zvanično, a ni nezvanično. Logično bi bilo da ode, sve i da nema te afere iza sebe, ponaša se bahato, komentari su mu neprimereni, nekako... nedodirljiv je. Čovek na takvoj funkciji mora da bude oličenje kulture - kaže Arsenović i dodaje: - Za RTS je bruka da ga vodi čovek kao što je Tijanić. Mada, meni on više i ne smeta, ne obraćam pažnju na njega. Ignorišem ga, tako štitim svoju dušu.DSS nije štitio TijanićaIako su Tijanića svojevremeno povezivali s Koštunicom, Zoran Nikolić iz DSS tvrdi da oni nikad nisu davali vetar u leđa direktoru RTS.- Tijanić je samo još jedan posvećeni radnik u ispunjavanju evropske agende koja je u suprotnosti s državnim i nacionalnim interesima. Nikad ga nismo štitili, kad je DSS bio na vlasti uređivačka politika je bila daleko slobodnija.Branko Ružić iz SPS slaže se da je Tijanić fenomen.- Činjenica da je toliko dugo na čelu RTS, a da je pre toga uspeo da podigne iz pepela dve televizije, govori o njegovim profesionalnim kvalitetima. Ne verujem da je imao političku podršku, setite se samo da su često i oni na vlasti bili nezadovoljni njegovim radom - navodi Ružić.

Obradović ćuti kao zaliven♦ Za razliku od UNS i ANEM, predsednik NUNS Vukašin Obradović nema nikakav stav o neprofesionalnom odnosu RTS prema Kuriru. Na pitanje da li je u redu što RTS ignoriše Kurir iako je najtiražniji list u zemlji, Obradović je odgovorio: „Nemam komentar“, a na pitanje „Kako je to moguće?“ odgovorio je: „Moguće je.“(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track