VAPAJ LOPOVA: Milicijo, spasi me od komšija!

Krenuo u pljačku i jedva izbegao linč

VAPAJ LOPOVA: Milicijo, spasi me od komšija!

Društvo -
Herojski Kad su videli da pljačkaš ulazi u stan njihovog suseda, žitelji naselja Alvadžinica u Čačku napravili zasedu i uhvatili Aleksandra S. Kradljivac se od straha umokrio u gaće, zahvaljivao policiji što je došla i odvela ga u pritvor

ČAČAK - Da je više ovakvih komšija, policija posla gotovo da ne bi ni imala.Stanari u čačanskom naselju Alvadžinica pretprošle noći su, videvši da lopov pljačka stan njihovog komšije, opkolili zgradu i stražarili ispod prozora i u hodnicima kako kradljivac Aleksandar S. (34) ne bi utekao. Jedan komšija je pozvao policiju, a kad su „organi reda“ stigli, lopov ih je sačekao ozarenog lica, jer je zahvaljujući njima izbegao linč ogorčenih ljudi.Razvalio komarnikNeobičan scenario hvatanja lopova odigrao se preksinoć oko 22 časa u Ulici dr Dragiše Mišovića između brojeva 138 i 136.Prema tvrdnjama stanara, kradljivac je najpre obilazio oko stoletne jednospratnice na broju 138, ali su ga stanari omeli u nameri da upadne u neki od tipovanih stanova u ovoj zgradi.- Kradljivac je najpre pokušao da upadne u moj stan, koji se nalazi u prizemlju zgrade. Vraćao sam se sa suprugom i zatekao ga kako se šunja oko prozora, kad sam ga pitao koga traži, odgovorio je da čeka prijatelja Miška. Znam da u našoj zgradi ne postoji stanar s takvim imenom i kad sam mu to rekao, on se užurbano udaljio od ulaza - priča jedan od glavnih aktera akcije Ismet Solova (44), u čijem stanu je provalnik ipak uspeo da razvali komarnik.- Kada smo ušli u stan, supruga i ja smo najpre ušli u taštinu sobu. Imali smo šta da vidimo, komarnik je bio polomljen a zavesa napola pokidana. Sva sreća da nije ušao jer je starica gluvonema i dugogodišnju je invalid - priča Solova.- Odmah sam počeo da obilazim oko zgrade da bih video kuda je otišao. Primetio sam da se nešto čudno dešava u prizemlju susedne zgrade. Komšija preko puta s porodicom nije bio u stanu, ali neko jeste bio unutra i spolja se jasno videlo da otvara regal. Odmah sam pozvao policiju, a potom sam alarmirao ostale komšije kako nam kradljivac ne bi utekao - priča Ismet, poznatiji kao Iso.Zahvalan boguKad je policijska patrola stigla, zatekla je kradljivca koji se umokrio u pantalone.- Ovakav slučaj još nismo imali. Kad smo ušli u stan, lopov se obradovao što nas vidi, čak je nekoliko puta ponovi: „Joj, hvala bogu da ste došli“ - ispričao je preksinoć jedan od policajaca Interventne jedinice čačanskog PU.

Zgrada u kojoj se dogodio pokušaj pljačke
Zgrada u kojoj se dogodio pokušaj pljačke

Ismet Solova: Rekao je da čeka Miška. Znao sam da u zgradi Miško ne postoji
Ismet Solova: Rekao je da čeka Miška. Znao sam da u zgradi Miško ne postoji

Nisu mu dali da iskoči kroz prozor♦ Dvadesetak stanara postavilo je stražu pod prozore u prizemlju i u hodnicima. Bilo je kao na filmu. Sporazumevali su se mimikom, a kad je kradljivac pokušao da iskoči kroz prozor, nisu mu dozvolili - priča za Kurir jedan od očevidaca.Kad smo pitali učesnike događaja kako su uspeli da zadrže pljačkaša do dolaska policije, samo su se smeškali i slegali ramenima.- Naša sredstva zadržavanja su naša tajna - rekao nam je jedan od njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track