Republički štaba danas o vodostaju Dunava
Foto: Tanjug

Republički štaba danas o vodostaju Dunava

Društvo -
Zamenik načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić rekao je da se najviši vodostaj Dunava u Srbiji očekuje 12. juna i da će takvo stanje trajati nekoliko dana

BEOGRAD - Republički štab za vanredne situacije održaće danas sednicu posvećenu odbrani od poplava zbog povećanja vodostaja Dunava.

Zamenik načelnika Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Đorđe Babić rekao je da se najviši vodostaj Dunava u Srbiji očekuje 12. juna i da će takvo stanje trajati nekoliko dana.

Babić je rekao da će na današnjoj sednici, zakazanoj za 16 časova, nadležne službe izneti najnovije podatke o vodostaju Dunava.

"Štabovi u jedinicama lokalne samouprave su održali svoje sednice i njihovi timovi su već na terenu", rekao je Babić i dodao da prema do sada poznatim podacima o kretanju vodostaja Dunava u Srbiji ne bi trebalo da bude ugroženih. Visoki vodostaji reka zabeleženi su proteklih dana u Nemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj, a u Austriji je ogroman broj ljudi učestvovao u akciji otklananja blata, pošto je smanjen vodostaj Dunava koji je prethodno dostigao veoma visok nivo. U Mađarskoj je evakuisano oko 2.000 stanovnika grada Gjorujfalu, severozapdnpo od Budimpešte, zbog strahovanja da nasipi neće moći da izdrže pritisak nadolazećeg Dunava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja