Dikić spiskao državne pare na snimanje spota Amadeus benda!
Foto: Marina Lopicic

Pripadnici Žandarmerije glavne zvezde videa

Dikić spiskao državne pare na snimanje spota Amadeus benda!

Društvo -
Pripadnici Žandarmerije u punoj borbenoj opremi, s helikopterima i „hamerima“, glumili u spotu „Moja zemlja“ iako tako nešto MUP nije odobrio

BEOGRAD - Ko je platio za snimanje pesme posvećene Žandarmeriji i njenom komandantu Dikiću?! Spot za pesmu Amadeus benda „Moja zemlja“ posvećenu Žandarmeriji MUP Srbije i njenom komandantu Bratislavu Dikiću navodi na pitanje ko je u teškim vremenima za budžet Srbije odobrio i finansirao njegovo snimanje.Jasne procedure MUPPrema saznanjima Kurira iz vrha MUP, dozvolu za korišćenje jedinica radi snimanja video-sadržaja mora da da neko od državnih sekretara, što u ovom slučaju nije učinjeno.- U MUP Srbije postoje jasne procedure kako i na koji način se koriste resursi. Nije protiv zakona iznajmljivati opremu i prikazivati jedinice policije ako je to u njenom interesu. U ovom slučaju nije jasno ko je dao odobrenje i koliko je koštalo snimanje spota. Na spotu se vidi kako leti helikopter, što takođe košta, voze se „hameri“, koji troše mnogo goriva, a koriste se i pirotehnička sredstva. Sve to košta - kaže visokopozicionirani funkcioner MUP i dodaje da nikakva dozvola nije izdata tamo gde je to po zakonu trebalo. S druge strane, Dikić za Kurir kaže da nikad ne bi ništa uradio na svoju ruku i da poštuje policijsku hijerarhiju.- Dobio sam odobrenje direktora policije. Državu i MUP snimanje spota nije koštalo ni dinara jer su nas snimali na našim svakodnevnim zadacima, koje obavljamo u okviru redovnih aktivnosti. Ne znam i ne razumem zašto bi to nekome smetalo. To je pesma koju smo posvetili policajcima na jugu Srbije koji su dali život za ovu zemlju. Ako neko ima nešto protiv mene, neka me smeni, ali će morati da da obrazlože, a ne da mi svakodnevno podmeće. Poštovaću svaku odluku - rekao je Dikić i ponudio na uvid dokument od direktora policije.Dikić nije pevaoNa pitanje da li i lično peva u delu pesme gde se čuju jaki muški glasovi, odgovorio je negativno i dodao da su u tome učestvovali drugi pripadnici Žandarmerije.Direktor policije Milorad Veljović juče je u kratkom razgovoru rekao da će nam na sva pitanja odgovoriti danas.- Izvinite me, u poseti sam u bolnici - rekao je Veljović.

Scene... Spot je do sada videlo više od 200.000 ljudi
Scene... Spot je do sada videlo više od 200.000 ljudi

Patriote... Amadeus bend
Patriote... Amadeus bend

Poklon našoj Žandarmeriji i komandantu DikićuAleksandar Stanimirović, član grupe Amadeus bend, kaže da snimanje spota „Moja zemlja“ državu nije koštalo ni dinara.- Napisali smo pesmu i obratili se našim najvećim i najboljim ljudima, Žandarmeriji. Dobili smo odobrenje MUP i komande Žandarmerije da prisustvujemo njihovim brojnim vežbama i taktičkoj obuci. Jedino je Amadeus platio audio-produkciju - naglašava Stanimirović. - Naglašavam da je pesma „Moja zemlja“ poklon našoj državi, našoj Žandarmeriji i njenom komandantu u znak zahvalnosti za sve što rade za ovu zemlju i sećanja na sve heroje koji su za nju dali svoj život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track