Na graničnim prelazima čeka se do 30 minuta
Foto: KURIR

Nema gužve

Na graničnim prelazima čeka se do 30 minuta

Društvo -
Ukoliko putujete u najtoplijem delu dana, vozite oprezno i na svakih 150 do 200 kilometara napravite odmor i pauzu u vožnji

BEOGRAD - Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S), uz savet vozačima da duža putovanja obavljaju u ranijim jutarnjim ili kasnijim popodnevnim satima.

Ukoliko se putuje u najtoplijem delu dana, preporučuje se oprezna vožnja sa odmorima i pauzama, saveti su AMS S vozačima zbog toplog vremena. Prema najavama metereologa, predstoji period sa nešto višim dnevnim temperaturama koje će u najtoplijem delu dana prelaziti 30. podeok, navedeno je u saopštenju.

"Ukoliko putujete u najtoplijem delu dana, vozite oprezno i na svakih 150 do 200 kilometara napravite odmor i pauzu u vožnji", poručio je AMS S.

Svim vozačima se savetuje da, ukoliko planiraju putovanje, prekontrolišu i pripreme svoje vozilo na vreme, kao i da pribave sva obavezna međunarodna dokumenta koja su im potrebna za nesmetani boravak u inostranstvu.

Motorizovanim građanima članstvo u AMSS može obezbediti velike uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima - u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope.

Međunarodna ovlašćenja ( Međunarodne vozačke dozvole i Međunarodna ovlašćenja za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu) motorizovani građani mogu nabaviti u poslovnicama AMS S širom Srbije. Međunarodno ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom obavezan je dokument u inostranstvu, (osim za Crnu Goru).

Zeleni karton, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, je obavezan dokument za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban. Pribavlja se kod osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 94 saobraćajne nezgode, u kojima su 52 osobe teže i lakše povređene. U Beogradu je zabeleženo 35 nezgoda, dok je 15 lica povređeno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track