Ovo je tajna dobrog pečenja! Majstor iz Čačka otkrio šta ovaj specijalitet čini toliko posebnim: Dolaze nam ljudi sa svih strana
Prasetina je obavezni deo slavske trpeze, ali i predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Grad nadaleko poznat po pečenju, kako prasećem tako i jagnjećem je Čačak, i nezaobilazna je stanica ljubitelja gastronomskih užitaka.
- Ko je prošao kroz Čačak a nije probao prasetinu nije ni bio u Čačku. Mi se nalazimo na putu za Zlatibor i dolazili su nam ljudi sa svih strana, svi znaju za naše pečenje i žele da ga probaju. - kaže Predrag Marinković, pečenjara "Marinković".
On je u poslu tri i po decenije, kaže da su trpeze bez ovog specijaliteta nezamislive, a otkrio je da je tajna dobrog pečenja u načinu pripremanja:
- To su stare turske peći i radi se na drvima, na bukvi. Žar se prebaci na jednu stranu i tako se ubacuju plehovi, a to daje ukus i slast pečenju. Ono za tri dana ne promeni ukus.
On kaže da prasetinu obavezno probaju, ali se rado odlučuju i za jagnjetinu.
Gosti lokala rekli su da ih ovo pečenje održava u životu, a priznaju da se rado vraćaju na dobro pečenje.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Kurir.rs