I hakeri pokušavaju da spreče Paradu ponosa
Foto: Tanjug

Pretnje pred Prajd

I hakeri pokušavaju da spreče Paradu ponosa

Društvo -
Nevladina organizacija LGBT Unija saopštila je danas da je rušenje njenog sajta još jedan od pritisaka pred najavljenu Paradu ponosa

Nevladina organizacija LGBT Unija saopštila je danas da je rušenje njenog sajta lgbtunija.rs, još jedan od pritisaka pred najavljenu Paradu ponosa i zahtevala hitno pronalaženje odgovornih za uklanjanje tog portala.

"Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa, kako bi se iz prodaje povukao famozni "Vodič za preživljavanje gej parade" koji distribuira desničarska organizacija SNP NAŠI, koja sasvim otvoreno poziva na linč gej aktivista i objavljuje njihove fotografije u tom vodiču", stoji u saopštenju.

Na samo 18 dana od Prajda, ukazuje LGBT Unija, širi se materijal u kojem je detaljno opisano kako treba napadati gej aktiviste. Sve to nekažnjeno prolazi, upozorava ta organizacija. Zbog toga, ta NVO postavlja pitanje potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću da li će doći na Paradu ponosa 28. septembra i da li će konačno zaštititi LGBT populaciju i zabraniti distribuciju materijala koji pozivaju na njen linč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track