(FOTO) ŠABIĆ ISMEJAO NOVE ZDRAVSTVENE KARTICE: Elektronsko doba na srpski način!
Foto: Twiter

Problem koji pod hitno mora da se reši!

(FOTO) ŠABIĆ ISMEJAO NOVE ZDRAVSTVENE KARTICE: Elektronsko doba na srpski način!

Društvo -
Poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić je poput brojnih građana Srbije zamenio svoju staru kartonsku zdravstvenu knjižicu novom elektronskom karticom, ali je i on morao da primeti da zdrastveni sistem Srbije nije još spreman za ovaj tehnološki napredak...

Naime, uprkos postojanju čipa, na karticu se lepi papir na kome je ispisan broj zdravstvenog kartona!

Šabić je fotografisao svoju zdravstvenu karticu i fotku postavio na svoj Tviter nalog, što je probudilo želju u brojnim korisnicima zdravstvenog sitema u Srbiji da podele svoje iskustvo sa ovim "beskorisnim novitetom".

- "Pametne" elekronske zdravstvene kartice na koje lepe papirić sa brojem kartona! "Elektronsko doba" na "srpski" način? - našalio se poverenik na društvenoj mreži.

Iako je njegov komentar donekle šaljiv, on ukazuje na veliki problem koji postoji u sistemu zdravstvenog osiguranja jer je nemali broj onih koji tvrde da ne mogu da završe posao sa čipovanom zdravstvenom karticom.

"U petak otišla sa elektronskom, tražili mi staru zdravstvenu...", jedan je od komentara, a ima i bizarnijih svedočenja:

uo sam da ljudi masovno nose sa sobom štampanu potvrdu sa svim živim podacima o osiguranju uz novu karticu."

Ovaj skandalozni slučaj uvođenja korišćenja beskorisnih dokumenata u zdravstveni sitem izaziva u ljudima ljutnju, pa mnogi kažu da su sa kartica skinuli nalepnice kako bi se nekako "osvetili" sistemu.

Ipak, moramo da naglasimo da ovakav potez samo dodatno otežava posao zaposlenima koji nikako nisu odgovorni za ovaj skandalozni novitet.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track