STRAVIČNO: Roditelji narkomani drogirali bebu od šest nedelja!

Nezapamćen slučaj zanemarivanja deteta

STRAVIČNO: Roditelji narkomani drogirali bebu od šest nedelja!

Društvo -
U krvi mališana od svega 40 dana pronađeni su tragovi „metadona“ i „bensedina“, koji su u bebin organizam najverovatnije dospeli preko majčinog mleka. Otac i majka bebe odranije su poznati kao uživaoci droga

KRAGUJEVAC - Lekari Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Kragujevac bore se za život dečačića od svega šest nedelja života, u čijem su organizmu pronađeni tragovi droge. Kako saznajemo, reč je o sedativima „metadonu“ i „bensedinu“!Beba je u ponedeljak uveče dovezena u bolnicu u teškom stanju.- Odmah je reanimirana, smeštena u inkubator i priključena na aparate za veštačko disanje, a u urinu deteta utvrđeno je prisustvo psihoaktivnih supstanci. Preduzete su sve potrebne mere i bebino stanje je trenutno stabilno. Lekari, međutim, ne mogu da daju nikakve prognoze - izjavila je za Kurir Vanja Ðorđević, portparolka KC Kragujevac.Kurir nezvanično saznaje da su analize krvi i urina bebe bile pozitivne na „metadon“ i „bensedin“, lekove koji se, između ostalog, koriste u odvikavanju narkomana od droge.- Otac A. A. (31) i majka M. D. (29) bebe odranije su poznati kao uživaoci opojnih sredstava. Odmah su privedeni i saslušani. Majka bebe je na terapiji i najverovatnije su psihoaktivne supstance pronađene u urinu bebe dospele u njen organizam preko majčinog mleka kojim je mališan dojen - kaže Kurirov izvor iz istrage.Otac i majka deteta su posle davanja izjave policiji pušteni na slobodu, a o njihovoj daljoj sudbini odlučivaće javni tužilac i centar za socijalni rad, koji je odmah uključen u slučaj.Meštani Šafarikove ulice u kragujevačkom naselju Beloševac, u kome živi ova nesrećna porodica, bili su šokirani saznanjem šta se dogodilo bebi.- Jaoj, strašno! Ma, još kad se mališan rodio, svi smo se pitali šta će biti s njim pored takvih roditelja. I otac i majka su narkomani, niko se s njima iz ulice i ne druži. I dobro, nek oni rade šta hoće, ali dete tako da strada ni krivo ni dužno... Aman, imaju li pameti - u neverici se pita jedna stanovnica Šafarikove ulice koja je insistirala da ostane anonimna.

Kuća strave... Dom u kom su roditelji mučili dete
Kuća strave... Dom u kom su roditelji mučili dete

ProblematičniOBOJE BILI U ZATVORUOtac deteta je odmalena bio problematičan. Bio je i u zatvoru, a koliko sam čuo, i bebina majka isto. Potiču iz istog sveta, tako su se na kraju i našli. Tuga jedna - priča komšija koji nije želeo da otkriva identitet.

Šta kaže zakonPRETE IM TRI GODINEAko roditelj, usvojitelj, staratelj ili neka druga osoba koja je dužna da se stara o maloletniku grubo zanemari svoje dužnosti i tako zapusti maloletnika, preti mu kazna do tri godine zatvora, predviđeno je zakonom.

DANAS UZ KURIR MAGAZIN STARS: Sve o estradi, rijaliti programima i talent takmičenjima

Kurir vam svake srede poklanja STARS magazin o poznatima, koji donosi dirljive priče, paparaco fotografije, intervjue, ispovesti i životne drame.

Novi broj Starsa otkriva: Nataša Šavija u ljubavnom trouglu: “Ljajić me je varao sa ženom saigrača”, Gastozu roditelji okrenuli leđa: “Mama me je dala komšijama i pobegla u Pariz”. Ovo i još više intrigantnih i ekskluzivnih vesti očekuje vas u novom broju magazina Stars, koji vam Kurir poklanja svake srede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track