TRUDNICA I NJEN MUŽ DAVILI GINEKOLOGA Doktor: Čovek me oborio i šutirao, žena me grebala!

Još jedan napad na zdravstvene radnike

TRUDNICA I NJEN MUŽ DAVILI GINEKOLOGA Doktor: Čovek me oborio i šutirao, žena me grebala!

Društvo -
B. V. me je oborio. Pokušao sam da se odbranim, šutirao me je, dok me je njegova supruga grebala po leđima, kaže doktor Tomislav Paunović iz GAK „Narodni front“

BEOGRAD - Trudnica i njen muž B. V. tukli su i davili dr Tomislava Paunovića u utorak u GAK „Narodni front“ dok je bio na dežurstvu!B. V. je doktora napao s leđa i naneo mu povrede glave, vrata i modrice na telu, dok je žena u poodmakloj trudnoći lekara grebala noktima. To se sve, kako saznajemo, desilo jer je trudnica, koja je sama zahtevala da bude otpuštena iz bolnice, mužu rekla da je izbačena iz GAK „Narodni front“!Zvao policiju- Pacijentkinja je nekoliko dana pre toga primljena na kliniku jer se žalila na bolove. Iako je bila u poodmakloj trudnoći, nije znala u kojoj je nedelji. Tog dana, u utorak po podne, ona je rešila da ide kući uprkos našim savetima da ostane.

Objasnili smo joj da postoje rizici i za nju i za dete ukoliko ode, ali ona je nastavila da insistira. Potpisala je i zahtev da bude otpuštena iz bolnice, u kojem je navedeno da želi da ide kući uprkos savetima lekara - priča za Kurir dr Tomislav Paunović.Oko pet časova, kako kaže, na kliniku se pojavio njen suprug. Ušao je u lekarsku trpezariju, počeo da viče i preti, o čemu je i obavešten MUP. Dr Paunović je taman pomislio da je neprijatan incident time doživeo epilog, ali mu je oko 20 časova rečeno da se B. V. ponovo nalazi u bolnici.

- Sišao sam u prijemnu ambulantu da porazgovaram s njim. Bio je u pratnji supruge. Počeo je ponovo da viče. Rekao sam da ću pozvati policiju. Kad sam se okrenuo, napao me je s leđa, vičući: „Koga ćeš ti da zoveš?“ Počeo je da me davi i oborio me je na zemlju. Pokušao sam da se odbranim, rvali smo se, šutirao me je, dok me je njegova supruga, verovatno, grebala, jer imam ogrebotine na leđima - dodaje doktor, koji kaže da mu se za 18 godina, koliko radi, nije desila slična situacija:Mogao je imati nož- Imali smo na klinici i narkomane i psihički labilne, ali ovako ekstreman slučaj nisam doživeo. Sve je bilo kao na filmu. Sada kad o tome razmišljam, smatram se srećnim jer je mogao da ima i nož...Dr Paunović je nakon napada primljen u Urgentni centar, gde su mu konstatovani hematomi na glavi i povrede vrata i tela. Direktorka „Fronta“ Snežana Rakić istakla je da je ovo samo jedan od napada na zdravstvene radnike i dodala da se tome konačno mora stati na put.- Naša vrata su širom otvorena pacijentima i apelujem da zaista ne treba i ne smeju da se napadaju zdravstveni radnici jer oni su tu da pomognu ljudima. Rade vrlo ozbiljan i odgovoran posao i ovakve stvari moraju da prestanu - poručila je Rakić. Ceo slučaj je prijavljen MUP, koji je priveo napadača. Kako saznajemo, MUP je protiv B. V. podneo krivičnu prijavu po službenoj dužnosti za nasilničko ponašanje.

Hronologija za 2016.NAPADI NA MEDICINSKE RADNIKE- Januar - U Domu zdravlja Kanarevo brdo u istom danu policija reagovala zbog žene koja je metalnom šipkom nasrnula na medicinsku sestru, a nakon toga i zbog narkomana koji je pretio da će sve lekare pobiti- Januar - Pacijent evidentiran kao narkomanski zavisnik upao je s krojačkim makazama u ambulantu Doma zdravlja u Kragujevcu- Januar - U Domu zdravlja u Šapcu pacijent Vukašin V. (42) tokom pauze ušetao je i nožem preklao medicinsku sestru Ljubinku Popović (57)- Februar - Na medicinskog tehničara nasrnuo je nožem narkoman u Službi hitne pomoći u Šapcu

Dogovor dva ministaraOD DANAS POLICIJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMANakon ovog incidenta, ministri zdravlja i policije Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović dogovorili su se da policijske patrole od danas budu stalno prisutne u zdravstvenim ustanovama kako bi se na taj način zaustavio talas nasilja.- Pored navedene mere, dogovoreno je da se ubrzaju već inicirane izmene zakonskih propisa kako bi se ovaj problem što efikasnije rešio na sistemski način - poručili su u Ministarstvu zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track