MONTIRAJTE KAO PROFESIONALAC: 4 aplikacije za video-montažu koje će vam sigurno biti od pomoći
Foto: Promo

Montaža video-materijala

MONTIRAJTE KAO PROFESIONALAC: 4 aplikacije za video-montažu koje će vam sigurno biti od pomoći

Edukacija -

Video-sadržaji dominiraju društvenim mrežama. Bilo da se radi o savetima kako da napravite pitu od četiri sastojka za 20 minuta, kako da naučite osnove marketinga za 10 minuta ili šta se desilo u prethodnoj epizodi vaše omiljene serije, retko ko može da odoli ovim sadržajima.

Kada je vaš posao na bilo koji način vezan za društvene mreže, onda je, pored gledanja video-zapisa, neophodno i određeno poznavanje alata potrebnih za snimanje i montažu tih materijala. Profesionalci će koristiti kompleksne softvere za to, ali za početnike, kojima je montaža samo dodatak postojećim zaduženjima, nekada su još bolje jednostavnije aplikacije.

Evo nekoliko onih aplikacija koje možete iskoristiti i od kojih možete početi.

foto: Promo

Adobe Premier Rush

Već je poznato da je Adobe apsolutni pobednik na polju alata za obradu vizuelnih prikaza, video-materijala i svih rešenja koja predstavljaju sliku vašeg brenda koja ide u javnost.

Međutim, neki od naprednijih softvera, među kojima su Premier Pro, After Effects ili Audition, mogu biti zastrašujuće komplikovani za prosečnog korisnika.

Zato njihova aplikacija Rush, kao što joj i sam naziv govori, može pomoći svima koji su u žurbi i žele na jednostavniji način da dođu do određenih rešenja, tako što će brzo montirati i postaviti svoj video-snimak na društvene mreže.

LumaFusion

Iako je ova aplikacija namenjena samo korisnicima operativnog sistema iOS, može se reći da je jedna od najboljih na tržištu.

Poznato je da na iPad i iPhone uređajima možete kreirati fantastične vizuelne prikaze i video-materijale, pa zato instalirajte i isprobajte ovaj napredni softver, koji će podići vaša rešenja na viši nivo.

Uz napredne opcije i funkcionalnosti, takođe ćete imati i potpunu podršku za 4K rezoluciju, kao i direktno eksportovanje video-sadržaja na kanal na Jutjubu (YouTube), što će vam uštedeti vreme, a samim tim i novac.

KineMaster Pro

Ukoliko niste korisnik iOS-a, bez brige. Ova aplikacija za Android će vam pružiti apsolutno isti kvalitet, a i neke dodatne opcije.

Uz to što možete da raslojite svoj video-zapis, da ga isečete na delove, kreirate 3D efekte i tranzicije, takođe možete koristiti muziku koju želite.

Naravno, kao i LumaFusion, i ova aplikacija ima podršku za 4K, kao i eksportovanje materijala na Jutjub (YouTube), što može biti izuzetno korisno.

Iako je besplatna, imajte u vidu da ćete prilikom čuvanja video-materijala imati žig na samom završnom klipu, za čije uklanjanje ćete morati da platite otključavanje premijum naloga.

foto: Promo

iMovie

Svi korisnici novijih uređaja kompanije Epl (Apple) već dobro poznaju ovu aplikaciju, jer je integrisana kao besplatni dodatak na sve ajfon (iPhone) i ajped (iPad) uređaje.

Iako nije napredna kao već opisana LumaFusion, svakako vam može pomoći da napravite kvalitetne video-materijale za svoje stranice na društvenim mrežama.

Takođe, možete eksportovati finalni proizvod direktno na kanal koji postoji na Jutjubu. Kao i sve navedene aplikacije, i ova ima 4K podršku, pa ne morate da razmišljate o kvalitetu toga što ćete objaviti.

Naučite kako

Naravno, da biste mogli da razmišljate o aplikacijama za obradu video-materijala, neophodno je prvo da imate barem osnove poznavanja estetike, digitalnih kanala komunikacije i ciljne grupe. U tome vam neće pomoći kratki kurs od nekoliko meseci, ali ako izdvojite barem celu godinu za usavršavanje, uz pomoć kompetentnih mentora, možete razmišljati o ozbiljnijoj karijeri.

Zato upišite obuku za dizajn novih medija i napravite prvi i pravi korak ka poslu kakav ste oduvek želeli.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track