NOVO NA FSU: Studije slikarstva, vajarstva, živopisa, multimedija i grafike za umetnike savremenog doba
Foto: Promo

Najsavremenije studije likovnih umetnosti u regionu

NOVO NA FSU: Studije slikarstva, vajarstva, živopisa, multimedija i grafike za umetnike savremenog doba

Edukacija -

Za sve one koji imaju sklonost i talenat za likovnu umetnost Fakultet savremenih umetnosti ima dobru vest. Od ove jeseni možete se opredeliti za jedan od pet programa – Slikarstvo, Vajarstvo, Živopis, Multimediji ili Grafika i na taj se način usavršavati u oblasti koja vam najviše leži i koja vas najviše zanima.

Septembarski upisni rok na FSU se završava, nova generacija studenata već je gotovo popunjena, ostalo je još malo slobodnih mesta. Obezbedite svoje mesto u klasi 2019/20 na vreme.

Odaberite granu likovnih umetnosti u kojoj će vaš talenat doći do izražaja

Prošlo je vreme kada od umetnosti nije moglo da se živi. Zahvaljujući savremenim studijama, koje idu u korak sa zahtevima današnjice, dobijate znanja i veštine koji će vas lansirati u svet kreativne industrije. Nije potrebno da odustajete od svojih snova, važno je samo da pronađete sebe u nekoj od ovih oblasti likovnih umetnosti.

Slikarstvo – spoj klasike i novih tehnika

Bez obzira na veliku ekspanziju novih medija, slikarstvo se u svetu vizuelnih umetnosti održalo kao jedan od najznačajnijih umetničkih izraza. Danas slikarstvo predstavlja neku vrstu klasike koja svoje postupke i principe sa uspehom koristi i u vremenima novih medija i naprednih tehnologija.

Program Slikarstvo koncipiran je tako da upoznaje studente sa principima rada sa tradicionalnim slikarskim tehnikama, ali ih i podučava kako da kreiraju multimedijalne radove kroz upotrebu savremenih tehnologija i novih medija, kao i kako da efektno prezentuju svoj umetnički rad široj publici.

Vajarstvo – ovladajte tehnikama 3D modelovanja

Moderni vajari, pored tradicionalnih vajarskih postupaka, koriste se i savremenim tehnologijama i 3D modelovanjem, zbog čega imaju mogućnost da se ostvare u brojnim oblastima. Zahvaljujući svojim znanjima i veštinama, oni se, pored umetnosti, bave i drugim veoma traženim i profitabilnim zanimanjima – od mode, preko osmišljavanja privatnih i javnih prostora, do 3D modelovanja i razvoja VR tehnologija. Na programu Vajarstvo, zahvaljujući svojim sposobnostima i znanjima, dobićete priliku da kroz primenjeno vajarstvo ostavite zapažen trag u profitabilnim kreativnim industrijama.

Živopis – talenat u službi sakralne umetnosti

Veliki je broj novih crkava i manastira, ali i onih kojima su neophodni restauracija i ponovno oslikavanje. Program Živopis fokusiran je na to da vam omogući da svoj umetnički talenat upotrebite u službi sakralne umetnosti.

Naučićete kako da ovladate stilizovanim crtežom, da se služite bojom, kreirate lik i figuru i pronađete njihovo pravo mesto u okviru velikih kompozicija. Cilj ovog programa jeste da vam pruži znanja koja će vam omogućiti da radite na kolektivnim ili samostalnim projektima oslikavanja hramova, konzerviranja i restauriranja slikarskih kompozicija sakralne umetnosti.

Multimediji – spoj umetnosti i savremene tehnologije

Ukoliko vas zanimaju bogate mogućnosti koje nude video i digitalni mediji, zainteresovani ste za tradicionalne i moderne načine umetničkog izražavanja, želite da, kao svi veliki umetnici, stvarate u skladu sa svojim dobom, hoćete znanja i veštine koji će vam omogućiti da se ostvarite u svim sferama kreativnih industrija, onda bi vaš izbor trebalo da bude program Multimediji na FSU.

Grafika – grana likovnih umetnosti kojoj pripada budućnost

Danas je sve izraženija potreba za umetnicima koji se suvereno izražavaju u oblasti grafike. Gotovo da ne postoji moderan umetnički izraz koji nije prožet postupkom grafike: od visoke savremene umetnosti, preko štampanih i digitalnih ilustracija, do kreiranja vizuelnog identiteta brendova.

Zbog toga se sa pravom veruje da budućnost pripada grafici. Cilj programa Grafika jeste da stvori savremene umetnike koji će biti sposobni da svoju maštu, kreativnost i inspiraciju pretoče u neponovljive grafike kojima će prenositi snažne i upečatljive poruke kroz brojne kanale savremene komunikacije.

Odaberite oblast koja vas najviše ispunjava i započnite svoje umetničko školovanje.

foto: Promo

Predavači – iskusni stručnjaci i priznati umetnici u svojim profesijama

Za obrazovanje nove generacije umetnika presudni su njihovi mentori, šefovi klasa i ostali profesori. Predavači na FSU su vrhunski i priznati stručnjaci u svojim profesijama, koji su studentima uvek na raspolaganju, usmeravaju njihov umetnički razvoj i oblikuju njihov talenat. Još tokom studiranja, studenti kroz praksu, izložbe i javno predstavljanje svojih radova toliko napreduju da sa profesorima postaju ravnopravne kolege.

Ono što je najvažnije, studenti Fakulteta savremenih umetnosti praktično započinju svoju umetničku karijeru još tokom studija. Velike galerije izlažu njihove radove te oni na taj način dobijaju ulaznicu u najznačajnija likovna udruženja.

Upis na FSU se uskoro završava. Donesite najbolju odluku za svoje školovanje na vreme.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track