DIZAJNER BEZ IDEJA? Ova 4 hobija će vam doneti inspiraciju
Foto: Promo

Razbijte kreativnu blokadu

DIZAJNER BEZ IDEJA? Ova 4 hobija će vam doneti inspiraciju

Edukacija -

Znate li da trećinu života provedemo na poslu?

Ako oduzmemo vreme provedeno u spavanju, to znači da nam samo jedna trećina ostaje da zapravo brinemo o sebi i bavimo se onim što nam je drago i što nam ulepšava dane. Zato su hobiji izuzetno važni, jer je ovo najbolji način da se izborite sa stresom koji posao nosi i da probate nešto novo.

Iako vam se čini da za to nikada nemate vremena, pravo je vreme da se vratite nekoliko koraka unazad i ponovo posvetite tim strastima. Evo koje hobije možete započeti ove godine.

foto: Promo

LEGO kockice

Da, dobro ste pročitali.

Iako mnogi ljudi misle da je ovo pre svega dečja igra, situacija je dosta drugačija. Iako na ovaj način najmlađi razvijaju motoriku i kreativnost, stariji takođe mogu pronaći mnoštvo pozitivnih strana u slaganju kockica.

Mnogi dizajneri smatraju da je ovo idealana način da se misli skrenu sa aktuelnog izazova i da se svest izmesti. Ovako se odluta na neko drugo mesto a dešava se nešto zanimljivo: da se zapravo sam izazov premosti tokom sklapanja kockica u formu koju želite da postignete.

foto: Promo

Naučite da svirate

Ukoliko se bavite dizajniranjem ili nekim drugim zanimanjem iz oblasti vizuelnog, onda je jedan od najboljih načina da skrenete misli zapravo da se posvetite nečemu auditivnom.

Veliki broj kreativaca pronalazio je ventil u crtanju ili slikanju. Međutim, onog trenutka kada vam se ova aktivnost pretvori u posao, jer mu pristupate kao profesionalac u domenu vizuelnog izražavanja, sam hobi kao takav gubi smisao.

Zato pokušajte da naučite da svirate neki instrument. Sticanje novih znanja u nevizuelnom izražavanju podstaći će vas da se razvijate. Ovo će vam sigurno pomoći da razbijete sve eventualne blokade koje imate.

foto: Promo

Kuvajte

Bilo da ste briljantan kuvar ili da ne znate apsolutno ništa o tome, ovaj hobi će vam otvoriti neka potpuno nova gledišta.

Uključivanje čula ukusa u kreativnu kombinaciju može vam potpuno promeniti način razmišljanja. Isprobajte nove recepte, testirajte kombinacije za koje niste znali da se mogu uklopiti i dokažite sebi da ste dobri i u toj vrsti kreativnog posla.

Kuvanje je zahtevan zanat i sigurno će vam pomoći da pronađete novu inspiraciju i motivaciju, posebno kada shvatite da ste zapravo dobri u tome.

foto: Promo

Fotografišite

Ukoliko se bavite dizajnom, onda imate osnovna znanja o vizuelnoj umetnosti, koja su vam verovatno neophodna da biste se bavili fotografijom.

Uzmite svoj telefon, ili još bolje foto-aparat i izađite napolje. Tražite senke, osvetljene delove grada i one u seni, užurbane ulice, zanimljive ljude, frekventne lokacije i počnite da fotografišete. Sigurno ćete s vremenom usavršiti tehniku i napraviti kvalitetnu bazu slika, koju ćete moći da koristite kako privatno, tako i u poslu.

Ovo će vam uštedeti i vreme i novac, a pri tome i podstaći kreativnost.

Naučite kako

Da biste imali hobi, prvo je neophodno da imate stabilan posao. Dizajnerski posao je svakako jedna od najtraženijih i najdinamičnijih oblasti. Ali se ovim poslom ne možete baviti ukoliko ne posedujete barem osnovna znanja. Njih ne možete steći na kratkim kursevima i obukama od nekoliko meseci. Posvetite bar jednu godinu usavršavanju uz pomoć kvalitetnih mentora.

Upišite obuku za grafički dizajn i napravite ključni korak ka karijeri kakvu ste oduvek želeli.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track