Najnovije vesti

KREATIVNI VIKEND NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI: Besplatne radionice za sve srednjoškolce
Foto: Promo

KREATIVNI VIKEND NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI: Besplatne radionice za sve srednjoškolce

Edukacija

Ako idete u srednju školu, a imate talenta za umetnost i volite različite kreativne stvari, onda bi 29. i 30. maja trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti. FSU i ove godine organizuje Creative Workshop Art Weekend. Biće organizovane radionice iz osam različitih oblasti: iz grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna, multimedijalne produkcije, novinarstva, muzičkih komunikacija.

Učešće na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme.

Dakle, ako ste srednjoškolac kreativac, odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživamo u zajedničkim kreacijama i idejama.

FSU, kreativni vikend
foto: Promo

FSU Creative Art Workshop održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i zamišljen je kao mesto gde će se sresti ljudi zajedničkih interesovanja i talenata. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće na radionicama, ali i druge vredne nagrade.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici.

Osam umetničkih radionica za srednjoškolce kreativce

FSU organizuje osam radionica namenjenih srednjoškolcima. Potrebno je samo da izaberu oblast koja ih najviše zanima i odluče da li žele da učestvuju u radionicama grafičkog dizajna, dizajna enterijera ili modnog dizajna ili su pak zaljubljenik u glumu, slikarstvo, produkciju, muziku ili savremeno novinarstvo. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu.

Grafički dizajn: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Bavićete se reciklažom vizuelnog, a pokušaćete da pomoću već postojećeg materijala dobijete nove proizvode i date im svoj kreativni pečat. Bavićete se kolažiranjem, ilustrovanjem i fotografijom.

Gluma: Kako da postanete glumac multimedijalac

Danas je glumac multimedijalac, odnosno ne vodi više računa samo o nastupima i sceni. Glumci su obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Na radionicama glume upoznaćete se sa tim kako da svoje telo koristite na sceni na najbolji način, uživaćete u različitim plesovima, ali i naučiti kako da na sceni upoznate sebe.

Dizajn enterijera: Dizajnirajte stan budućnosti

Veliki izazov je pred učesnicima ove radionice: potrebno je da objasne i nacrtaju kako zamišljaju futuristički dizajn stambenog prostora u projekciji za narednih 30 do 50 godina. Podele stambeni prostor na jedinice i puste mašti na volju. Čeka ih praktičan rad na konceptualnoj maketi, crtežu ili kolažu.

Slikarstvo: Javni čas crtanja

Pokažite sav svoj talenat crtanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Uz pomoć profesionalnog modela i uz svu moguću podršku. Srednjoškolci će imati priliku da osete kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

Modni dizajn: 3D manipulacija tkaninom

Savremena tehnologija ušla je u skoro sve sfere umetnosti, a neizostavni je deo i modnog dizajna. 3D dizajniranje odevnih predmeta ima široku publiku, savremeno je, moderno i u trendu. Saznajte kako da ga upotrebite u svojim kreacijama.

Multimedijalna produkcija: Od ideje do realizacije

Radionica multimedijalne produkcije uputiće ih u to kako da osmisle, pokrenu, napišu, produciraju, kreiraju, snime, režiraju, plasiraju i ispromovišu sopstvenu ideju. Praktično ceo krug – od ideje do realizacije.

Novinarstvo: Kreirajte sadržaj za nove medije

Da biste postali savremeni medijski radnik, danas je potrebno mnogo više od toga da lepo pišete i imate želju za izveštavanjem. Pojedinac mora da bude sposoban da istovremeno bude novinar, urednik, PR, prezenter, kopirajter sa dobrim poznavanjem marketinga.

Muzičke komunikacije: Postani muzikalan!

Muzika je za mnoge način života. Sredstvo pomoću kojeg komuniciraju sa spoljašnjim svetom. Bilo da je stvaraju, obrađuju, produciraju. Nije važno ni da li ste iza ili ispred scene, važno je samo da kroz muziku prenosite svoje poruke.

Bonus za sve učesnike: VR za sve – prebacite talenat u virtuelni svet

Učesnike svih radionica čeka zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa HTC Vive VR uređajem, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu.

Obezbedite svoje mesto na kreativnom vikendu i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 26. maja, do ponoći, kada se prijave zatvaraju. Prijavite se besplatno preko ove stranice.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track