WEB STRANICE I PROGRAMSKI JEZICI: Ovo su 3 jezika koji se mogu pronaći na svakoj web stranici
Foto: Tim Edukacija

Programski jezici

WEB STRANICE I PROGRAMSKI JEZICI: Ovo su 3 jezika koji se mogu pronaći na svakoj web stranici

Edukacija -

Da li ste znali da svaki web sajt koji posetite mora da koristi kombinaciju tri programska jezika? HTML, CSS i JS su iza svake web stranice koju ste posetili.

Svaki od ovih jezika ima svoju posebnu svrhu.

Jezik za označavanje hiperteksta – HyperText Markup Language (HTML)

Ovo je osnovni programski jezik koji čini osnovu svih sajtova. Omogućava vam da kreirate sadržaj, postavite ga na stranicu i povežete se sa drugim stranicama.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Cascading Stile Sheets (CSS)

Ovaj jezik vam omogućava da dizajnirate sadržaj na svojoj stranici. Odgovoran je za stil teksta, boje, fontove i slične vizuelne elemente.

JavaScript (JS)

Na kraju JavaScript vam omogućava da svoju web stranicu učinite interaktivnom. Čini da sav sadržaj koji ste kreirali pomoću HTML-a i stilizovali pomoću CSS-a postane privlačniji. Od dugmadi na koja se može kliknuti do opcija za prijavljivanje, JavaScript je ono što vaš sajt pretvara iz zida teksta u korisničko iskustvo.

Ali svi ovi novi uređaji, gedžeti i dodaci takođe stavljaju veći pritisak na naše pretraživače nego što je to bilo slučaj u prvim danima interneta. Drugim rečima, razvoj JavaScripta je takođe učinio da praćenje performansi vašeg sajta postane ključni deo svake strategije na mreži.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Naučite kako da ovladate JavaScriptom

Korisničko iskustvo je polazna tačka gotovo svake industrije danas. Kada je reč o internetu, interaktivnost koja zaokuplja pažnju jedan je od preduslova za ostvarivanje značajnijih rezultata. Zato je učenje JavaScripta dobra investicija. Ako želite da postanete ekspert u ovom jeziku, nemojte gubiti vreme na kratkim kursevima. Oni vam neće pomoći da za samo nekoliko meseci ovladate kompletnim JavaScriptom. Svojoj edukaciji posvetite se na pravi način, kroz ulaganje vremena i rada u tehnike i veštine koje ćete kasnije koristiti. Za to će vam biti potrebno minimum godinu dana, pa počnite što pre.

Upišite jednogodišnju obuku za JavaScript i zakoračite u IT industriju, gde su vam, uz znanje i znatiželju, mogućnosti neograničene.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track