PROJEKTNI MENADŽMENT: Ovo je 7 razloga da već danas izaberete karijeru projektnog menadžera
Foto: Tim Edukacija

Da li je menadžment projekata karijera za vas?

PROJEKTNI MENADŽMENT: Ovo je 7 razloga da već danas izaberete karijeru projektnog menadžera

Edukacija -

Karijera u upravljanju projektima je sve popularnija među mladima koji traže svoje mesto na tržištu rada. Zašto je tako? Šta čini ovu karijeru tako privlačnom opcijom?

U nastavku otkrijte koje su najveće prednosti te karijere i moći ćete lakše da odlučite da li vidite sebe u toj oblasti.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Prilika da se doprinese uspehu rada

Kao menadžer projekta imate mogućnost da vodite timove i da ih usmeravate ka postizanju važnih ciljeva i zadataka. To vam daje priliku da doprinesete uspehu svoje organizacije ili zajednice, ali i pojedinačnim uspesima i karijernom razvoju svakog člana tima kojim upravljate.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Profesionalni razvoj i napredovanje

Upravljanje projektima zahteva širok spektar veština, uključujući liderske sposobnosti, veštinu jasne i efikasne komunikacije i brzo rešavanje izazova i donošenje odluka. Kada radite u toj oblasti, morate stalno učiti i unapređivati se, što će kao posledicu imati vaš rast, kako u aktuelnoj kompaniji, tako i u celoj industriji, što će zasigurno dovesti i do novih karijernih prilika.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Dobra zarada i sigurnost posla

Sposobnost vođenja projekata je veoma cenjena veština u mnogim industrijama, pa su menadžeri projekata i dobro plaćeni za svoje znanje. Osim toga, očekuje se da će tražnja za menadžerima projekata, kako piše portal Proofhub, nastaviti da se razvija i u narednim godinama, što čini ovu karijeru relativno sigurnom opcijom.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Fleksibilnost i raznovrsnost

Menadžeri projekata mogu raditi u različitim industrijama, od zdravstva preko tehnologije do građevine. Oni takođe mogu raditi na projektima svih veličina i razmera. Univerzalnost omogućava mnogo fleksibilnosti i mogućnost rada na uzbudljivim i raznovrsnim projektima.

Prilika za rad sa raznovrsnim grupama ljudi

Uvek je dobro imati pristup različitim perspektivama i veštinama onih sa kojima do sada niste imali priliku da sarađujete. Kao menadžer projekata, imaćete prilike da sarađujete sa ljudima iz različitih okruženja i raznovrsnih disciplina. Ovo može biti odlična prilika da učite od njih i proširite svoj pogled na svet i znanja koja ste do sada imali.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Mogućnost internacionalnih prilika

Upravljanje projektima je veoma cenjena veština širom sveta, što znači da daje mogućnost za rad na međunarodnim projektima. Veliki broj kompanija u Srbiji zapošljava menadžere koji sarađuju sa stranim klijentima, pa samim tim možete imati i prilike da putujete, ali i da upoznajete nove ljude i kulture. Za projektne menadžere je preseljenje u drugu državu još jedna mogućnost.

Mogućnost rada na daljinu

Rad na daljinu ili hibridni modeli koji kombinuju dolazak u kancelariju postali su standard. Mnoga zanimanja u upravljanju projektima omogućavaju mogućnost rada od kuće, što može pružiti mnogo fleksibilnosti i priliku da radite sa bilo kog mesta. Iako je pandemija doprinela tome da se kompanije brzo prebace na taj model, čini se da će to nadalje ostati standard, pa se možete polako navikavati na taj pristup.

Tim Edukacija
foto: Tim Edukacija

Možda i najprivlačnija činjenica u vezi sa projektnim menadžmentom jeste to što možete raditi na svakom projektu koji je vama zanimljiv, pa samim tim možete birati i klijente, ali i način na koji radite. Međutim, ništa od toga ne bi bilo moguće ukoliko nemate znanje koje vam je ključno za uspeh na tom polju. Zato upišite menadžment u upravljanju projektima i počnite da birate kompaniju za koju ćete raditi. Gotovo sve IT kompanije su u potrazi za kvalitetnim menadžerima, pa sigurno nećete imati problem da se zaposlite nakon edukacije.

Tim Edukacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja