DOBILI STE TRI POZIVA ZA GLASANJE NA IZBORIMA 21. JUNA? Evo šta to znači i kako pravilno da glasate
Foto: Dado Đilas

Obaveštenja su informativnog karaktera

DOBILI STE TRI POZIVA ZA GLASANJE NA IZBORIMA 21. JUNA? Evo šta to znači i kako pravilno da glasate

Izbori 2020 -

Građani mogu da provere svoje podatke u biračkom spisku i ukoliko ima nekih nepravilnosti, najkasnije do srede, 17. juna u ponoć mogu da podnesu zahtev za promenu u svojoj opštini ili gradu po mestu prebivališta.

Zbog velikog broja pitanja građana, a u susret lokalnim, parlamentarnim i pokrajinskim izborima koji se održavaju 21. juna, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podseća građane da mogu da dobiju i do tri poziva za glasanje, u zavisnosti od mesta prebivališta.

Na primer, građani koji žive na teritoriji AP Vojvodina dobijaju tri obaveštenja za glasanje, jer se pored parlamentarnih i lokalnih izbora, sprovode i pokrajinski odnosno izbori za izbor poslanika Skupštine AP Vojvodina.

Obaveštenja su informativnog karaktera i da nisu uslov za ostvarivanje biračkog prava.

foto: Dado Đilas

- Podsećamo građane da iskoriste svoje pravo i provere svoje podatke u biračkom spisku i ukoliko ima bilo kakvih nepravilnosti, najkasnije do srede, 17. juna 2020. godine u ponoć, podnesu zahtev za promenu u svojoj opštini ili gradu po mestu prebivališta - navedeno je u saopštenju.

Potrebna dokumenta za glasanje

Ipak, poziv za glasanje ne menja potreban dokument kojim dokazujete svoj identitet. Odnosno, ne možete glasati bez podnošenja dokaza o svom identitetu u vidu lične karte, pasoša ili vozačke dozvole.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biće održani u nedelju 21. juna, a građani će moći da biraju između 21 izborne liste, koje će se naći na glasačkom listiću.

Za izbore je štampano 6.616.583 glasačkih listića, i to na srpskom i još 12 jezika, što podrazumeva 6.583.665 birača, koliko ih je u Srbiji 5. juna 2020. i dodatnik 32.918 listića koji predstavljaju rezervu od 0,5 odsto od ukupnog broja birača.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track