Najnovije vesti

BRITANCI I RUSI POD OZNAKOM HITNO O IZBORIMA U SRBIJI: Evo kako su u Evropi izvestili o pobedi SNS-a predvođenog Vučićem
Foto: Zorana Jevtić

ODJECI

BRITANCI I RUSI POD OZNAKOM HITNO O IZBORIMA U SRBIJI: Evo kako su u Evropi izvestili o pobedi SNS-a predvođenog Vučićem

Izbori 2020
22:41h

Britanska agencija Rojters i ruska agencija TASS prenele su pod oznakom "hitno" vest da Srpska napredna stranka, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, na putu da pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Rojters navodi, pozivajući se na projekcije Ipsosa i CeSID-a na osnovu delimično obrađenog uzorka, da je SNS osvojio 63,4 odsto prebrojanih glasova.

Britanska agencija ističe da je SPS na putu da bude drugi sa 10,3 odsto glasova, a da je SPAS bivšeg vaterpoliste Aleksandra Šapića na putu da bude na trećem mestu, sa 3,9 odsto glasova.

Ruska agencija TASS poziva se u svojoj vesti na preliminarne podatke Centra za praćenje izbora koji, kako navodi, pokazuju da je SNS osvojila 56,7 odsto glasova.

TASS prenosi i da je na drugom mestu SPS Ivice Dačića sa 11 odsto glasova, a da je SPAS Aleksandra Šapića osvojio 7,8 odsto glasova.

Agencija navodi da je, prema tim podacima, izlaznost na izborima u Srbiji 50,44 odsto.

Italijanska agencija ANSA takođe je prenela da je SNS pobedila na današnjim izborima sa 63,4 odsto osvojenih glasova, pozivajući se na prve projekcije objavljene na RTS-u.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track