Najnovije vesti

POZNATI ANALITIČAR OVAKO VIDI BUDUĆU VLADU: Mali OSTAJE, iznenadio bih se kada bih video više od 2 STARA MINISTRA
Foto: Zorana Jevtić

kombinatorika

POZNATI ANALITIČAR OVAKO VIDI BUDUĆU VLADU: Mali OSTAJE, iznenadio bih se kada bih video više od 2 STARA MINISTRA

Izbori 2020

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković očekuje da će nova vlada biti brzo formirana, ali, ocenjuje, tek posle skupštine SNS, za koju je rekao da je jednako važna kao i upravo održani izbori.

"SNS ulazi u novu fazu posle osam godina vlasti, pa će se tu videti ko će ostati od uticaja", rekao je on.

Dodao je da očekuje da će Siniša Mali ostati u Vladi Srbije, ali bi se, kaže, iznenadio da više od dva do tri sadašnja ministra ponovo dobiju mandat.

Kad je reč o ishodu izbora, Vuk Stanković kaže da je sa projektovanih 189 poslanika, što je više od dve trećine saziva, ovo jedinstvena pobeda u istoriji srpskih izbora.

On je ocenio da Aleksandar Vučić i SNS već 6-7 godina pokazuju izrazitu prednost u javnom mnjenju i dodao da je do homogenizacije i praćenja onog što kaže država došlo i zbog kriznih vremena.

foto: Beta

Stanković je rekao da je manji cenzus doveo do 20 opozicionih lista od kojih je nekoliko ostalo između dva i tri posto i dodao da bi te stranke, da je cenzus ostao pet procenata, možda išle kao koalicije.

"Opozicione stranke nisu imale dovoljno kapaciteta da privuku dovoljno građana svojim nastupom, niti lidera, niti ozbiljne poruke, niti imaju infrastrukturu da iznesu kampanju", ocenio je on.

Dodao je da su izgubili i oni koji su investirali u bojkot i da je ta ideja praktično nerazradiva.

" Ne znate šta s njom da radite, nemate infrastrukturu, ni podršku u narodu, niti međunarodnu podršku", rekao je on.

Dodao je i da su se stranke koje su izašle na izbore bar borile za sebe, dok su se bojkotaške ponašale "kukavički" prema političkom procesu.

"Rezultati u Paraćinu i Šapcu su eho onoga što se dogodilo na republičkom nivo jer su u Srbiji više od 25 godina spojeni republički i lokalni izbori", rekao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...