RISTOVSKI I BORIĆ-BREŠKOVIĆ U GOLUBAČKOJ TVRĐAVI: Stvorivši jaku ekonomiju naše zemlje, predsednik Vučić je stvorio i jaku kulturu
Foto: SNS

na terenu

RISTOVSKI I BORIĆ-BREŠKOVIĆ U GOLUBAČKOJ TVRĐAVI: Stvorivši jaku ekonomiju naše zemlje, predsednik Vučić je stvorio i jaku kulturu

Izbori 2022. -

Kandidati sa liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Lazar Ristovski i Bojana Borić-Brešković danas su obišli Golubačku tvrđavu i tom prilikom izrazili veliko zadovoljstvo što su predsednik Vučić i Srpska napredna stranka prepoznali značaj kulture u savremenom svetu.

Lazar Ristovski je pri obilasku tvrđave rekao da kada se govori o kulturi i kulturnom nasleđu, kao i bilo kojoj civilizaciji, odnosno narodu, tada zaključujemo da je kultura uvek na prvom mestu.

Međutim, istakao je Ristovski, ona ne može da bude prikazana u punom sjaju bez jake ekonomije.

- Ono što je Aleksandar Vučić uspeo, malo ko je u istoriji Srbije uspeo. Stvorivši jaku ekonomiju naše zemlje, predsednik Vučić je stvorio i jaku kulturu. Odnosno, uspeo je da ono što imamo, a imamo mnogo, pokaže celom svetu - zaključio je Lazar Ristovski.

Borić-Brešković je kazala da, ako Golubačku tvrđavu uporedimo sa Srbijom, zaključujemo da je, kako je istakla, cela Srbija napredovala, baš kao i ova prelepa tvrđava.

Bojana Borić-Brešković
foto: SNS

Istakla je da bi kulturu približili ljudima, domaćim ili stranim građanima, moramo imati razvijen turizam, a on opet bez jake i dobre infrastrukture nije moguć.

- Zato sam izuzetno ponosna na velika ulaganja kako u infrastrukturu, koja nam olakšava dolazak do ovakvih bisera naše Srbije, tako sam ponosna i na veoma velika ulaganja u samu kulturu. Ta ulaganja su vidljiva, poput Narodnog muzeja, različitih arheoloških lokaliteta i nebrojano drugih objekata kulture - naglasila je Borić Brešković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track