BOŽIĆ, RISTOVSKI I KISIĆ TEPAVČEVIĆ POSETILI JUŽNOBANATSKI OKRUG: Ovde vidimo da je jaka i vredna porodica stub naše države!
Foto: Sns

starčevo

BOŽIĆ, RISTOVSKI I KISIĆ TEPAVČEVIĆ POSETILI JUŽNOBANATSKI OKRUG: Ovde vidimo da je jaka i vredna porodica stub naše države!

Izbori 2022. -

Predstavnici liste SNS za parlamentarne izbore Sandra Božić, Lazar Ristovski, Darija Kisić Tepavčević i Marko Mladenović posetili su danas Južnobanatski okrug i obišli stolarsku radionicu Nenada Miletića u Starčevu, nadomak Pančeva.

- Mi, koji se bavimo filmskom umetnošću, nekada sebično mislimo da je kultura samo filmska umetnost, ali kultura je muzika, kultura je i književnost i slikarstvo, kultura je i kada kažete „dobro jutro, komšija“. Svi smo mi kultura koju bi trebalo čuvati i negovati. Naš domaćin Nenad Miletić proizvodi čuveni, ali retki duvački instrument - kaval, koji je danas malo poznat, a uz čije zvuke su se nekada naši stari veselili - rekao je Ristovski.

Sns, Lazar Ristovski, Darija Kisić Tepavčević
foto: Sns

Kako je naveo, Nenad Miletić je zlatno zrno našeg društva koje moramo da čuvamo. Porodica Miletić, prema njegovm rečima, pravi je primer čuvanja tradicije i lepote naše zemlje, naročito kada se pogleda i njihovo dugogodišnje prijateljstvo sa slikarom Milošem Šobajićem, koji je neke od svojih dela stvorio baš u radionici Miletića.

Darija Kisić Tepavčević poručila je da se ekonomski i privredni uspesi, koje Srbija beleži poslednjih godina, zasnivaju na investicijama i na porodičnim poslovima koji čuvaju domaćinstva naše prelepe Srbije.

Sns, Lazar Ristovski, Darija Kisić Tepavčević
foto: Sns

- Ako hoćemo da idemo napred, moramo da radimo i pratimo savremeno doba, ali to ne sme da nas natera da zaboravimo korene, da se odreknemo tradicije i lepote koju ona nosi - poručila je Kisić Tepavčević.

Sandra Božić istakla je da se u Starčevu vidi da je jaka, vredna i marljiva porodica stub naše države.

Sns, Lazar Ristovski, Darija Kisić Tepavčević
foto: Sns

- Veoma sam srećna što se sve više ljudi okreće zanatskom radu. Danas su ovakvi majstori najtraženiji širom sveta, pa i kod nas. Bitno je da ova porodica može pristojno da živi od svog rada i tako mora da ostane, moramo da nastavimo da pomažemo preduzetništvu, jer samo zajedno možemo sve - naglasila je Božić.

Marko Mladenović poručio je da je Miletićeva radionica najbolji primer da, kada se spoje mladost i iskustvo, možemo da dobijemo najbolji proizvod. U ovom slučaju zvuke naše Srbije, prepoznatljive svuda u svetu, i zlatne zanatske ruke koje čuvaju kulturnu baštinu.

Sns, Lazar Ristovski, Darija Kisić Tepavčević
foto: Sns

- Već trideset godina bavim se proizvodnjom i obradom drveta, a poslednjih šest izrađujem naše stare muzičke instumente. Uspeo sam da osvojim kaval, koji se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara Srbije, i jedini ga u Srbiji proizvodim. Država mi je, kroz projekte, pomogla da kupim „CNC“ mašinu, kako bih lakše i bolje radio svoj posao - rekao je Nenad Miletić, i naveo da od zanatskih poslova može veoma lepo da se živi, te pozvao mlade da maštu usmere na stvaranju novih poslova, da ostanu u svojoj zemlji i u svojim gradovima, i da se slobodno upuste u privatni biznis, a da će država prepoznati inicijativu i sigurno pomoći.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track