00:35

Aleksandar Vučić se obraća garđanima Subotice

predizborni skup

VUČIĆ U SUBOTICI: U naredna 3 meseca iznenadićemo vas najboljim vestima u istoriji! I kad svi ćute, Mađarska je uvek uz Srbiju

Izbori 2022. -

Predsednik Srbije i kandidat SNS na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić govorio je na predizbornom skupu u Subotici, koji je održan na Trgu slobode, gde se okupio veliki broj ljudi, više od 5.000.

00:06

Aleksandar Vučić na predizbornom skupu u Subotici

UŽIVO:

16.50 - Znam da mi je ovo najveći skup svih vremena u Subotici. Sve ovo što ste mi priredili, nikad neću zaboraviti", rekao je na kraju Vučić.

16.44 - "Mladi ljudi će dobiti novu podršku, nije u pitanju 100 evra, već poštovanje i odgovornost, kako bi oni razumeli kako moraju da se ponašaju u budućnosti.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Zahvalio se Savezu vojvođanskih Mađara i pozvao sve da glasaju za obe liste.

"Izbori nisu igra, država nije igračaka. Mi se menjamo i mi menjamo Srbiju".

00:22

Sjajna atmosfera u Subotici na predizbornom skupu SNS

16.40 - "Vama u Subotici prvima da kažem. U naredna tri meseca ćemo vas iznenaditi najboljom vesti u istoriji, a tiče se dolaska investitora, čija imena ne smem još da kažem. Reč je o automobilskoj industriji".

16.38 - "Mogli smo da budemo najbolji na svetu u tenisu, košarci, pa i u fudbalu, ali nikad pre nismo bili u ekonomiji. Ne živimo kao u Nemačkoj ili Švajcarskoj, ali živimo mnogo bolje. To nam treba, da idemo napred. Ekonomija, ekonomija, ekonomija", kaže Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

16.35 - "Znam ja koliko smo vremena morali da uložimo i mi Srbi i Mađari da bismo jedni druge počeli da poštujemo i da se, usuđejem se da kažemo, volimo posle svega što smo u istoriji prošli. Kada u Evropi svi ćute i kad god je muka, postoji jedna zemlja koja stane uz Srbiju, uspravi se i sve kaže u najboljem interesu Srbije. To je Mađarska, i to nikad ne smemo da zaboravimo", rekao je Vučić.

"Mađarska nam je bila 12. trgovinski partner, a sada je peta. Živimo u miru i slozi, kao i sa Hrvatima i bunjevcima", dodao je predsednik.

bakljada, Subotica, Aleksandar Vučić
foto: Kurir

16.25 - Predsednik Vučić se obratio okupljenima, a pozdravljen je gromoglasnim aplauzom:

"Hvala vam što ste ovde sa nama i što zajedno stvaramo budućnost pristojne i moderne Srbije".

"Moram da se izvinim što na mađarskom znam da kažem samo "dobar dan" i "pazi na voz", našalio se Vučić na početku.

Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

"Čak 41 milion evra uložićemo u bolnicu u Subotici, da to bude mesto na kome ćemo naći lek. Kad neko izgovara takve cifre, znajte da nam nije lako. Ostalo nam je još pet miliona evra da sve završimo u subotičkom pozorištu".

On je rekao da će pokušati da postigne dogovor sa Mađarskom da bude lakši proces granične kontrole i govorio o izgradnji komunalne mreže u Subotici.

"To su stvari koje suštinski menjaju život građana i daju ogromnu vrednost svima koji žive u Subotici".

1 / 3 Foto: Kurir

Obećao je i 30 miliona evra za gradski stadion.

"Subotica će biti na sat i po do Budimpešte i na sat i 15 minuta do Beograda".

"Ovo vam govorim ne zato što sam došao da molim za glasove. Ne govorim vam ovo zbog izbora, jer nas posle čekaju mnogo važnije stvari, da nastavimo da gradimo našu Srbiju".

"Sa sve naočarima ne vidim kraj vama koji ste ovde došli".

"Kako su danas iz Istanbula stigle pozitivne vesti sa pregovora, tog trenutka su počele da padaju cene nafte i gasa. Samo da se to desi".

Subotica, SNS, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

16.13 - Za govornicu je izašao i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor:

"Ponosan sam na državu koju smo napravili i što mogu da se obratim na svom maternjem jeziku".

Ištvan Pastor
Ištvan Pastorfoto: Printscreen/Vesti

Pastor je govorio i na srpskom i na mađarskom jeziku.

"Srbija je postala ugledna država, na koju se obraća pažnja i koja je zaslužna za stabilnost na Zapadnom Balkanu".

Obraćajući se Vučiću, rekao je:

"U Vama smo prepoznali hrabrost, poštenje i koji vidi mnogo dalje nego što je ustaljena politička praksa. Čast nam je što možemo da budemo saborci, a predstoji nam teška bitka u ovim teškim vremenima".

Igor Mirović
Igor Mirovićfoto: Printscreen/Vesti

16.07 - Okupljenima se prvi obratio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade:

"Okupili smo se ovde jer nas povezuje zajednički san - san i java o jakoj Srbiji i jakoj ekonomiji. Razvijaju se kao nikad dosad u prethodnih 30-40 godina".

Mirovićev govor prekidalo je skandiranje: "Živela Srbija".

"Aleksandar Vučić potiče iz ugledne porodice. Bio je jedan od najboljih studenata, beskrajno radan i hrabar, i tada kao i sada, kada stoji rame uz rame sa najvećim liderima sveta. Ponosan je jer predvodi Srbiju. Dela govore i dela raspaljuju i veru i nadu. Predsednik je sposoban da nas vodi još dalje u budućnost. Kad se kaže Vučić, misli se na srećnu Srbiju. Zato i kažemo da zajedno možemo sve, i moramo sve", naveo je Mirović.

1 / 4 Foto: Kurir

16.03 - Skup počinje himnom Srbije "Bože pravde".

1 / 4 Foto: Kurir

15.38 - Iako je skoro pola sata do početka mitinga, već se okupilo više od 5.000 ljudi. Tu su barjaci, bubnjevi... Predsedniku se sprema topla dobrodošlica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track