PONAVLJAJU SE IZBORI U VALJEVU: Ponovno glasanje na 9 biračkih mesta
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

izbori 2022

PONAVLJAJU SE IZBORI U VALJEVU: Ponovno glasanje na 9 biračkih mesta

Izbori 2022. -

VALJEVO- Na devet biračkih mesta na području Valjeva biće ponovljeni parlamentarni izbori zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornom procesa. Izbori će biti ponovljeni u tri velike gradske mesne zajednice, kao i u pojedinim valjevskim selima.

Kako nam je potvrđeno u Gradskoj izbornoj komisiji, izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima: Andra Savčić, Nada Purić, Gradac, Brankovina, Mrčić, Gornja Bukovica, Dom na Birtiji (Dublje), Donja Grabovica i Paune.

Kako navode naši izvori iz GIK-a, do propusta je došlo jer članovi biračkih odbora na ovim biračkim mestima nisu potpisali zapisnik o radu biračkog odbora.

-Potpisali su zapisnik o predsedničkim izborima i mislili su da ne treba da posebno potpisuju zapisnik o radu biračkog odbora za parlamentarne izbore. To je teška povreda i izbori se poništavaju po službenoj dužnosti. Inače, nije bilo drugih nepravilnosti tokom glasanja na tim biračkim mestima, već birački odbor nije uradio svoj posao u skladu za zakonom-navode naši izvori.

Kako saznajemo, glasanje će biti ponovljeno i za predsedničke izbore i to na biračkim mestima Gradac 1 i Gradac 2.

Naprednjaci osvojili najviše glasova u Valjevu

U Valjevu najviše glasova je osvojila lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo i to 34,7 odsto, dok je na drugom mestu lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije, koja je osvojila 16,9 odsto.

To su rezultati sa kojima raspolažu izborni štabovi partija koje su učestvovale na izborima na osnovu obrađenih rezultata sa oko 90 odsto biračkih mesta, dok Gradska izborna komisija još uvek nije saopštila rezultate jučerašnjih izbora.

Prema tim podacima, na trećem mestu je lista Ivica Dačić – Premijer Srbije koja je osvojila 14,3 odsto glasova. Sledi koaliciji NADA kojoj je pripalo je 7,3 odsto glasova, lista koalicije Moramo osvojila je 7 odsto, lista koalicije oko Srpskog pokreta DVERI 5,2 odsto, a ostale liste partija i koalicija su ispod cenzusa.

Izlaznost na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Valjevu je bila 63,1 odsto, pokazuju podaci iz izbornih štabova.

Kurir.rs/S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track