NADA: Decentralizacija neophodna za razvoj zemlje
Foto: Info služba NADA

izbori 2023

NADA: Decentralizacija neophodna za razvoj zemlje

Izbori 2024 -

NIŠ - Koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenila je prilikom posete Nišu da je decentralizacija neophodna za razvoj zemlje i da gradovi i opštine treba da imaju veće ingerencije i veći budžet za svoj razvoj.Na konvenciji koalicije Nada ;poslata je poruka da je ravnomerno regionalni razvoj osnova na kojoj koalicija NADA gradi svoj program.

Skup je otvorila potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS i kandidatkinja za narodnu poslanicu Slađana Miletić rekavši da je jug Srbije uspavan u siromaštvu i da od 35 opština i gradova na jugu Srbije u čak 34 je prosečna plata niža od republičkog proseka. Miletić je podvukla i da Srbiji predstoje bolja vremena, a da su garancija za to upravo koalicija NADA i Miloš Jovanović.

Predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović je istakao da ova koalicija želi da sprovede regionalizaciju, zbog ravnomernog razvoja zemlje.

"Mi imamo ozbiljan program i za ekonomiju i za decentralizaciju zemlje, da povratimo više odgovornosti za lokalne samouprave, da je spustimo na malo niži nivo kako bi građani sami određivali svoju sudbinu i kako bi imali više novca, ali i više nadležnosti", rekao je Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, bivši gradonačelnik Beograda Vojislav Mihailović istakao je da ukoliko želimo da smanjimo pritisak stalnog doseljavanja stanovništva u velike gradove, Beograd i Novi Sad, budžet mora drugačije da se planira. "Potrebno je veće ingerencije dati opštinama i gradovima i ostaviti im više novca za razvoj njihove infrastrukture i privrede, a smanjiti izdvajanja u republički budžet", naglasio je Mihailović.

On je ;podsetio da je NADA jedina koalicija koja je opstala od prošlih izbora jer je programska i čine je ozbiljni i stručni ljudi.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track