KOALICIJA NADA: Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede
Foto: Info služba NADA

IZBORNA KAMPANJA

KOALICIJA NADA: Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede

Izbori 2024 -

Koalicija NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ocenila je danas da Razvojna banka Srbije treba da bude pokretač razvoja domaće privrede, a ne strani investitori, prenosi Beta.

- Napravićemo ozbiljnu Razvojnu banku i spojiti je sa tri institucije: Fondom za razvoj, Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza i Srpskom bankom, u jednu instituciju koja neće biti partijska i koja će favorizovati domaće privrednike, poljoprivrednike i domaći kapital. Forsiraćemo razvoj dve grane industrije: namensku i prehrambenu - izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović ocenio je da strani kapital ne može da razvija srpsku privredu, jer je njegov interes da zaradi novac, ostvari profit i ode u manje razvijene zemlje, zbog čega Srbija mora da se osloni, pre svega, na "sopstvenu pamet i preduzetništvo".

- Naravno, treba omogućiti i strancima ulaganje, ali ne po povoljnijim uslovima od domaćih preduzetnika. Na taj način čuvamo i političku nezavisnost naše države - rekao je Mihailović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja